Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Deloitte: Directorii executivi, optimisti cu privire la piata muncii

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 14:46
946 citiri
Deloitte: Directorii executivi, optimisti cu privire la piata muncii
Foto: Arhiva

Directorii companiilor din Romania sunt mai optimisti in privinta pietei fortei de munca, 23 la suta din acestia declarand ca iau in calcul cresterea numarului de angajati, cu 15 la suta mai multi decat in urma cu un an, potrivit celei de-a patra editii a Deloitte Business Sentiment Index (DBSI).

In acelasi timp, numarul celor care vor sa isi reduca personalul a scazut de la 43 la suta la 30 la suta, se arata in analiza Deloitte, remisa Ziare.com.

Romania a inregistrat cea mai accentuata imbunatatire a nivelului de incredere cu privire la perspectivele financiare ale companiilor, potrivit studiului.

Fata de editia din septembrie 2009, 63 la suta din directorii executivi chestionati s-au arata optimisti, cu aproape 48 la suta mai multi.

Mai multi respondenti si-au recapatat increderea cu privire la disponibilitatea creditarii, 87 la suta considerand ca acest tip de finantare este acum accesibil, fata de 53 la suta, in urma cu sase luni. De altfel, acesta este cel mai mare procent de raspunsuri pozitive inregistrat in cele sase tari incluse in studiu (Romania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Croatia).

Potrivit studiului, respondentii romani au asteptari mai mari in privinta veniturilor din vanzari (de la 38% in septembrie 2009 la 60%). Totodata, exista o tendinta in crestere si in ceea ce priveste planurile de lansare de noi produse si servicii in urmatoarele 12 luni (60%, un nivel similar cu cel inregistrat in septembrie 2009).

"Desi sunt increzatori in ceea ce priveste potentialul propriilor companii, exista in continuare ingrijorare cu privire la starea economiei in ansamblu", a declarat George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania.

Astfel, 36,6 la suta din intervievati din Romania cred ca economia se va imbunatati in urmatoarele sase luni, in scadere cu 10 la suta fata de luna aprilie.

De asemenea, 33,4 la suta considera ca situatia se va deteriora, fata de 26,6 la suta in editia anterioara.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#piata muncii Romania, #studiu Deloitte incredere economie , #piata muncii