Irlanda a ridicat restrictiile pe piata muncii pentru romani

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 21:31
6495 citiri
Irlanda a ridicat restrictiile pe piata muncii pentru romani
Foto: Arhiva

Guvernul din Irlanda a hotarat ridicarea restrictiilor privind accesul cetatenilor romani pe piata irlandeza a muncii, cu aplicare imediata, anunta Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Ministerul Afacerilor Externe saluta cu deosebita satisfactie decizie recenta a Guvernului Republicii Irlanda de ridicare a restrictiilor privind accesul lucratorilor romani pe piata irlandeza a muncii, cu aplicare imediata", se arata intr-un comunicat al MAE remis, vineri, Ziare.com.

Conform MAE, decizia autoritatilor de la Dublin confirma nivelul foarte bun al relatiilor bilaterale, subliniind, totodata, sprijinul deplin al Irlandei fata de principiul european al liberei circulatii a fortei de munca si desavarsirea Pietei Unice, precum si fata de ansamblul valorilor care stau la baza constructiei europene.

"Aceasta decizie arata justetea argumentelor promovate de autoritatile romane in sustinerea constanta a impactului economic pozitiv pe care liberalizarea pietei muncii il are asupra cresterii coeziunii sociale, combaterii efectelor negative ale crizei economice, relansarii cresterii economice si crearii unei economii competitive, pregatite sa raspunda provocarilor actuale la nivel global.

De asemenea, decizia Guvernului irlandez reflecta, pe deplin, pozitia promovata de catre institutiile europene, prin documente ale Parlamentului European si Comisiei Europene. Potrivit acestora, mobilitatea lucratorilor in spatiul UE nu reprezinta o amenintare pentru pietele muncii din statele membre, liberalizarea constituind, in fapt, o oportunitate pentru asigurarea cresterii economice in UE", in conformitate cu documentul citat.

MAE subliniaza ca masura adoptata de Guvernul de la Dublin va contribui substantial la intensificarea dialogului economic si politic, inclusiv in perspectiva asumarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Irlanda, in prima jumatate a anului 2013.

A.T.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Irlanda restrictii munca romani, #liberalizare piata muncii romani Irlanda, #Irlanda ridicat restrictii munca, #romani munca Irlanda, #locuri munca Irlanda , #piata muncii