Italia elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile impuse muncitorilor bulgari

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 19:14
2311 citiri
Italia elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile impuse muncitorilor bulgari
Foto: novinite.com

Italia va elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile de pe piata muncii impuse cetatenilor bulgari.

AFP: Romanii si bulgarii culeg roadele celor cinci ani de la aderarea lor la UE

Concret, Ministerul de Externe si cel al Muncii din Bulgaria au fost instiintate in mod oficial despre planul Italiei de eliminare a restrictiilor pe piata muncii de la 1 ianuarie 2012, relateaza agentia de presa bulgara Novinite in editia de joi.

Seful diplomatiei bulgare, Nikolai Mladenov, si ministrul bulgar al Muncii, Totyu Mladenov, au salutat decizia Italiei: "Decizia este in totala concordanta cu pozitiile exprimate de principalele institutii europene".

Chiar daca Romania si Bulgaria sunt luate la pachet privind aceste restrictii, presa de la Sofia nu mentioneaza nimic despre o eventuala eliminare a restrictiilor si pentru muncitorii romani.

Or daca autoritatile bulgare au confirmat ridicarea restrictiior pe piata muncii din Italia, lucrurile nu stau la fel si in cazul Romaniei: nici ministrul roman de Externe, Theodor Baconschi, si nici ministrul roman al Muncii, Sulfina Barbu, nu au anuntat nimic in acest sens.

In plus, nici pe paginile de Internet ale celor doua departamente ale Executivului nu a fost publicata o astfel de informatie.

Luxemburgul mentine restrictiile impuse muncitorilor romani si bulgari

Amintim ca ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, recent, ca mentinerea restrictiilor pe piata muncii pentru lucratorii romani, de catre unele state membre ale Uniunii Europene, este lipsita de orice justificare economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Italia elimina restrictii bulgaria, #restrictii piata muncii, #Romania Bulgaria restrictii piata muncii , #piata muncii
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Pai romanii nu mai au nevoie sa ridice italienii restrictiile,