Mai putine locuri de munca vacante la inceput de an

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 17:26
1189 citiri
Mai putine locuri de munca vacante la inceput de an
Foto: Adevarul

Anul 2011 incepe cu o scadere a locurilor de munca disponibile, in saptamana 7-11 ianuarie fiind oferite 4.337 de posturi, mai putin cu 1.335, comparativ cu cele 5.672 locuri de munca vacante din saptamana 24-30 decembrie 2010, dupa cum arata datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Cele mai multe locuri de munca disponibile sunt in Bucuresti (565) si Arges (320).

Potrivit sursei citate, din totalul celor 4.337 locuri de munca vacante in saptamana 7-11 ianuarie, la nivel national, aproape 3.974 se adreseaza persoanelor cu studii medii, profesionale si lucratori necalificati, in timp ce 363 de posturi se adreseaza persoanelor cu studii superioare.

In categoria celor cu studii superioare, cele mai multe locuri vacante sunt pentru consilier in vanzari-asigurari (89 posturi), urmate de cele pentru inspector coordonator asigurari (22), inginer mecanic - 18, inginer nave - 13, inginer de sistem in informatica - 12, medic specialist - 4, medic stomatolog - 4 posturi.

Pentru studii medii, profesionale si lucratori necalificati, din totalul locurilor oferite, majoritatea vizeaza posturile de confectioner-asamblor articole din textile (857), muncitor necalificat in industria confectiilor (351) si operator confectioner in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (348).

In ceea ce priveste distributia pe judete a locurilor de munca valabile, conduce Muncipiul Bucuresti - cu 565 de posturi, urmat de Iasi (478), Arges (320) si Bacau (252), in timp ce in Ialomita, Mehedinti si Maramures sunt cele mai putine locuri disponibile, cu 6, respectiv cate 12 oferte.

ANOFM precizeaza ca persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau de resedinta sau pot accesa pagina de internet anofm.ro, sectiunea "Locuri de munca vacante", unde pot vizualiza locurile de munca vacante oferite in fiecare judet, pe meserii, precum si persoanele de contact carora le pot solicita informatii suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#locuri munca vacante, #persoane cu studii medii , #piata muncii