Marea Britanie, principala destinatie a muncitorilor migranti din Europa

Marti, 11 Iunie 2013, ora 22:56
1377 citiri
Marea Britanie, principala destinatie a muncitorilor migranti din Europa
Foto: IBTimes

Marea Britanie este cel mai mare magnet pentru forta de munca migranta din Europa, in ciuda faptului ca si alte tari si-au deschis granitele pentru comunitarii care vor sa lucreze pe teritoriile lor.

Aproape un sfert din totalul imigrantilor internationali care si-au gasit de lucru in Europa au fost angajati in Regatul Unit, aproape dublu decat cei care au mers in Germania, relateaza The Telegraph.

Potrivit statisticilor Comisiei Europene, Marea Britanie continua sa fie destinatia preferata. Numarul muncitorilor din Uniunea Europeana a crescut in ciuda faptului ca economiile majore ale continentului au primit pentru prima oara muncitori din Europa de Est.

Daily Mail ii alarmeaza pe britanici: Unul din patru tineri romani vrea sa vina in UK

Statisticile au fost publicate la putin timp dupa ce IRES a dezvaluit un studiu potrivit caruia un sfert din populatia Romaniei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani ar opta pentru un job in Marea Britanie, odata ce restrictiile de munca vor fi ridicate.

De la intrarea Poloniei si a altor sapte state est-europene in UE, peste un milion de cetateni au venit la munca in Marea Britanie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Marea Britanie migratie muncitori, #Marea Britanie destinatie preferata muncitori, #imigranti romani Marea Britanie , #piata muncii