Romanii fac ore suplimentare pentru ca nu sunt eficienti

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 10:17
1967 citiri
Romanii fac ore suplimentare pentru ca nu sunt eficienti

Fluctuatia ridicata a angajatilor a determinat o crestere medie de 47% a fondului de salarii in companiile din domeniile productie, servicii, retail, financiar si farmaceutic, arata un studiu PayLogic.

Cresterea fondului de salarii se datoreaza atat evolutiei numarului de angajati, care a fost suplimentat cu 20%, cat si a cresterii veniturilor angajatilor cu 25%, informeaza Business Standard.

In conditiile date, presiunea pe angajat este tot mai mare, inregistrandu-se o crestere semnificativa a orelor suplimentare, in medie, de 25%.

"Faptul ca se sta peste program nu este intotdeauna vina companiei, ci si a angajatului, care nu este eficient. Prima masura pe care trebuie sa o ia fima este sa creasca eficienta personalului prin programe de instruire", sustine Irina Manolescu, executive director pentru compania de consultanta Career Solutions International.

Angajatii romani apeleaza, chiar si atunci cand nu este nevoie, la concedii medicale, pentru a-si lua o vacanta, pentru ca, avand foarte mult de lucru, nu mai reusesc sa isi ia concediul de odihna la care au dreptul.

Fluctuatia de personal ajunge la o cota medie de 51%, cea mai ridicata fiind inregistrata in institutiile financiare nebancare, companiile de servicii financiare si in retail, media pe companie depasind cu mult media la nivel national, potrivit studiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#presiune, #piata muncii, #ore suplimentare, #concediu, #angajati , #piata muncii