Ziare.com

Strategia nationala pentru reducerea somajul in randul tinerilor la sub 20%

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 18:44

   

Strategia nationala pentru reducerea somajul in randul tinerilor la sub 20%
Ministerul Tineretului si Sportului isi propune ca prin implementarea strategiei nationale pentru tineret, document aflat in dezbatere, sa reduca somajul in randul tinerilor cu varste intre 15-24 de ani de la 22,7% la sub 20% pentru perioada 2014-2020.

Anuntul a fost facut de Cristian Cosmin, secretar de stat pe probleme de tineret in cadrul MTS din partea conservatorilor, duminica, in cadrul unei conferinte de presa a PC.

"Anul acesta, dupa 12 ani, am lansat in dezbatere publica strategia nationala in domeniul tineretului pentru perioada 2014-2020, unde ne propunem sa avem o absorbtie cat mai buna a fondurilor europene dedicate acestui domeniu, al tineretului. Mentionez ca de foarte mult timp, de 12 ani, Romania nu a mai avut o strategie in acest domeniu, lucru care s-a simtit.

Ne propunem sa identificam problemele cu care se confrunta tinerii si sa realizam pe baza acestei strategii un plan national de actiune pentru tineret. O strategie interministeriala in asa fel incat tinerii sa beneficieze de sprijinul tuturor ministerelor implicate in problemele de tineret si nu doar in ale ministerului Tineretului si Sportului", a declarat secretarul de stat Cristian Cosmin.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Intrebat care ar fi principalele directii ale viitoarei strategii nationale pentru tineret, secretarul de stat in MTS a precizat ca modelul ales este "cel european, de bune practici".

"Avem patru piloni importanti pe aceasta strategie: cultura si educatie nonformala, munca si antreprenoriat, participare si voluntariat si sanatate, sport si recreere. In mijlocul acestor patru piloni importanti se afla incluziunea sociala. Ne dorim ca prin aceasta strategie sa reducem, in primul rand, somajul in randul tinerilor care, cel putin pe segmentul cel mai afectat, si aici ma refer la 15-24 de ani, in Romania este undeva la 22,7%. Este intr-o usoara scadere, dar este in media europeana, media europeana fiind undeva la 24%. Si incercam ca prin aceasta strategie si printr-o coordonare foarte buna intersectoriala sa reducem somajul undeva la sub 20%, cel putin in cazul acestei categorii de varsta", a afirmat secretarul de stat in MTS.

Despre o estimare a fondurilor europene care ar urma sa fie atrase in perioada 2014-2020 pentru programe aferente strategiei destinate tinerilor, Cristian Cosmin a precizat ca in discutie la nivelul UE se afla programul Erasmus plus sau Erasmus for all.

"Inca se discuta la nivelul Uniunii Europene si, din cate stiu eu, fondurile dedicate tineretului pe urmatoarea perioada de programare vor fi undeva in jur de patru miliarde de euro, per total. De aici, in functie si de cum ne miscam, vom putea absorbi o suma mai mare sau mai mica", a mai declarat secretarul de stat in MTS.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 537 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

q

propunere: dati cate 5000 euro la fiecare tanar cu conditia sa plece in afara si veti avea somaj ZERO!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor