Sarbatorile, perioada ideala sa-ti gasesti un job

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 09:03
2040 citiri
Sarbatorile, perioada ideala sa-ti gasesti un job
Foto: SmallBusinessCBC

Pentru cei care i-au scris lui Mos Craciun si au cerut un nou job, Sarbatorile nu trebuie sa fie o perioada de petreceri nesfarsite si bautura fara masura. Cu un plan bine pus la punct si multa perseverenta, o vorba buna si mult tact, poti sa treci in noul an la un nou loc de munca.

Cel mai des, iti vei intalni viitorul sef sau macar persoana care iti va deschide calea catre un job la un eveniment social, de aceea trebuie sa fii in forma si sa ai grija cum iti prezinti situatia.

Sarbatorile sunt o oportunitate

Nu stii niciodata de unde sare iepurele, spune o vorba veche. Fiecare petrecere sau eveniment la care participi in vacanta reprezinta o oportunitate sa iti creezi niste relatii si sa faci parte dintr-un nou grup de oameni, fie personal sau profesional. Trebuie sa vorbesti cu orice persoana, fie ca o cunosti fie ca nu o cunosti si sa afli ce post are.

Din acest motiv, mare atentie la ce si cat bei, atunci cand cunosti persoane noi. Nu vrei ca lumea sa te tina minte drept tipul care s-a facut prastie, pentru ca iti scazi sansele de a primi oferte de job.

Nu te descuraja

Sarbatorile fara un loc de munca stabil pot fi destul de triste. Nu e cazul insa sa te descurajezi. Chiar daca cei de la resurse umane sunt in vacanta si multe companii si-au facut deja bugetul, nu e cazul sa disperi.

La petreceri poti cunoaste o multime de persoane aflate in functii de decizie, cu care poti discuta lejer despre orice subiect, chiar si lucruri personale. De la ei poti afla daca exista posturi disponibile sau care trebuie ocupate in anul urmator. In momentul in care ii cunosti si comunici liber cu ei, poti sa ii si convingi ca esti omul potrivit pentru job.

Mesaj clar pentru viitorul sef

Nu uita insa sa mentii un mesaj scurt si clar pentru cei pe care ii abordezi, cel mai probabil nu isi doresc sa aiba prin preajma un candidat prea entuziasmat care sa le strice cheful.

E cazul sa exersezi o scurta prezentare, de maxim doua minute, prin care sa te descrii si sa spui ce job iti doresti si de ce esti capabil, incercand sa mentii vie atentia celui cu care vorbesti.

Sarbatorile nu inseamna pauza de angajari

Nu neglija nici posibilitatile pe care le aduc retelele sociale, in special LinkedIn. E cazul sa identifici acele persoane care iti pot aduce o noua oportunitate si sa le adaugi in lista de prieteni, dupa petrecerea de Craciun sau Revelion.

Daca stii deja ce vrei, stii si unde sa gasesti oamenii care iti pot fi de ajutor. E cazul sa trimiti si CV-uri.

Avantajul este ca persoanele care iau decizii nu sunt atat de ocupate incat sa treaca cu vederea un candidat, iar numarul de candidati poate fi mai mic, avand in vedere ca multi au impresia ca Sarbatorile nu sunt o perioada buna sa-ti cauti un job sau sunt pur si simplu prea ocupati cu caltabosii.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#loc munca Sarbatori, #cautare loc munca, #sfaturi loc munca , #recrutari