Reduceri de personal la Ministerul Finantelor

Sambata, 05 Martie 2011, ora 12:29
3230 citiri
Reduceri de personal la Ministerul Finantelor

Numarul de posturi din Ministerul Finantelor Publice va fi redus cu 5.175, adica peste 14%, de la 36.202 la 31.027, potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat pe site-ul institutiei.

Prin actul normativ in cauza se propune restructurarea si reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in vederea diminuarii cheltuielilor curente de administrare, prin reducerea numarului maxim de posturi aprobat pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu un numar de 4.927 posturi.

Totodata, se propune reorganizarea unor structuri organizatorice la nivelul aparatului propriu al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala prin comasarea unor structuri organizatorice cu atributii similare din cadrul ANAF, ANV si GF.

De asemenea, se doreste reducerea unor functii publice de conducere ca urmare a reorganizarii unor structuri si a reducerii numarului de posturi din cadrul acestora. Astfel, se vor reduce un numar de 90 posturi de director executiv si se vor reduce un numar de 84 posturi de director executiv adjunct.

"In vederea reducerii cheltuielilor de personal la nivelul Agentiei Nationale de

Administrare Fiscala - aparat propriu si unitati subordonate, atat in anul 2009 cat si in anul 2010 au fost luate o serie de masuri precum diminuarea indemnizatiilor de conducere cu minim 10% fata de nivelul maxim admis de lege, diminuarea sporului de manager public cu un procent cuprins intre 10% si 30%, diminuarea sporului pentru persoanele desemnate sa efectueze controlul financiar preventiv propriu (5-10%), diminuarea sporului pentru auditorii interni (5-10%), diminuarea indemnizatiei membrilor comisiei de disciplina de la 15% la 1% aplicat asupra salariului fiecarui membru, diminuarea indemnizatiei membrilor comisiilor de concurs si de solutionare a contestatiilor de la 20% la 1% aplicat la salariul fiecarui membru.

De asemenea, s-a hotarat diminuarea indemnizatiei membrilor comisiei paritare de la 5% la 1% aplicat asupra salariului fiecarui membru, diminuarea numarului functiilor publice de conducere la nivelul aparatului propriu al ANAF cu 27 posturi, iar la nivelul unitatilor subordonate cu 966 posturi, reducerea unui numar de 8 structuri din cadrul aparatului propriu al ANAF (4 directii generale si 4 directii), reorganizarea aparatului teritorial al ANAF si nederularea procesului de promovare in grad profesional a functionarilor publici din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala", se arata in respectivul proiect.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#reducere pesrsonal minister finante, #disponibilizari minister de finante , #reducere personal