Angajatii romani sunt optimisti: Trei din cinci cred ca isi pot gasi un job mai bun in mai putin de trei luni

Joi, 25 Mai 2017, ora 20:50
3975 citiri
Angajatii romani sunt optimisti: Trei din cinci cred ca isi pot gasi un job mai bun in mai putin de trei luni
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape 62% dintre angajati cred ca isi pot gasi un nou loc de munca in mai putin de trei luni daca ar decide sa faca o schimbare in cariera, iar 55% dintre respondenti au spus ca-si actualizeaza constant CV-ul pentru a-si creste sansele sa gaseasca jobul ideal, arata un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Circa 23% din angajatii care au participat la sondajul eJobs se declara foarte optimisti privind perspectivele profesionale, considerand ca isi pot schimba job-ul in mai putin de o luna, iar 38,6% spun ca le-ar lua intre o luna si trei luni sa-si gaseasca un nou job, arata studiul citat.

Alti 19,8% sunt de parere ca acest proces ar dura intre trei si sase luni, iar 18,7% dintre participatii la studiu cred ca aceasta schimbare le-ar putea lua peste sase luni.

"In conditiile in care tot mai multe companii vaneaza talente si se intampla des sa abordeze potentiali candidati care nu sunt in mod neaparat in cautarea unui alt loc de munca, 55% dintre participantii la studiul eJobs au spus ca isi actualizeaza permanent CV-ul cu noile abilitati si rezultate profesionale, pentru a fi relevanti in cazul in care o potentiala companie angajatoare ajunge sa le vada profilul", se mentioneaza in studiu.

In acelasi timp, 25,4% dintre respondenti isi modifica CV-ul doar atunci cand cauta activ un nou job, iar 18,3% dintre ei isi adapteaza CV-ul in functie de jobul pentru care aplica. 88% dintre respondenti spun ca folosesc platformele de recrutare atunci cand cauta un job, iar site-urile companiilor vizate sunt a doua sursa mentionata (circa 38% dintre respondenti).

Printre cele mai populare surse utilizate de cei care pandesc un job mai bun sunt recomandarile (35,5%), targurile de joburi (19,8%) si grupurile din platformele de socializare (16,8%).

Majoritatea angajatilor romani participanti la sondajul eJobs considera important ca un anunt de recrutare sa cuprinda responsabilitatile, nivelul de cariera si termenul de valabilitate (80%), sa fie si atractiv si specific brandului de companie (65,5%), dar sa includa si informatii despre beneficiile acordate (58%).

Afla pe ce loc se afla Romania in topul celor mai fericiti angajati din lume

De asemenea, la primul interviu candidatii si-ar dori sa le afle atributiile pentru pozitia vizata (88%), programul de lucru si daca exista flexibilitate din partea companiei (79%), salariul si beneficiile extra salariale (77%), dar si care ar fi oportunitatile de promovare din cadrul companiei (62%).

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#job nou angajati Romania, #schimbare cariera angajati , #stiri joburi