Care sunt calitatile angajatului modern perfect

Sambata, 31 August 2013, ora 19:30
4369 citiri
Care sunt calitatile angajatului modern perfect

Nu este un secret faptul ca orice angajat trebuie sa se adapteze locului de munca. Daca sef perfect nu exista, in mod sigur pretentiile acestuia sunt cu atat mai mari cu cat angajatii sai sunt mai buni.

Forbes enumera cinci calitati ale angajatului modern perfect:

Iubeste schimbarea

Angajatii sunt obisnuiti sa faca lucrurile intr-un anume fel. Sunt familiarizati cu aceeasi tehnologie, folosesc de ani de zile aceleasi moduri de operare, fac aceleasi gesturi si actioneaza in acelasi mod in care ei cred ca este bine pentru companie.

Sunt oameni care au crescut si s-au dezvoltat folosind intrumente de comunicare moderne si considera ca acestea sunt suficient de dezvoltate pentru a evolua si mai mult. Winston Churchill spunea: "Evolutia inseamna schimbare. Perfectiunea inseamna schimbari dese".

Spune-ti parerea

Pentru prima data in istoria afacerilor, conceptele de "lider" si "manager" nu se exclud. Liderii nu mai trebuie sa fie neaparat manageri, trebuie sa fie oameni pasionati, cunoscatori si sa impartaseasca cu placere cunostintele acumulate.

Noile tehnologii in materie de comunicare organizationala incurajeaza toti angajatii sa-si impartaseasca pasiunile, interesele, ideile si feedback-ul.

Daca dovedesti ca-ti pasa de compania la care lucrezi, ai toate sansele sa ajungi lider. Dar acest lucru nu se poate intampla daca nu-ti faci cunoscuta vocea, in cadrul organizatiei. Nu prea ai cum sa ajungi lider daca ti-e frica sa-ti spui opiniile.

Asa ca poti folosi cu succes tehnologiile de comunicare din cadrul companiei. De ce sa ramai un simplu angajat, cand poti deveni lider?

Pastreaza-ti autonomia

Tot datorita noilor tehnologii, oamenii pot munci de oriunde, oricand. Este important sa nu ai nevoie de cineva care iti supravegheaza fiecare miscare si iti reaminteste ce ai de facut si cand. Fireste, autonomia este un privilegiu, dar si o responsabilitate.

Un angajat modern trebuie sa fie capabil sa-si faca treaba de oriunde, fie ca este la birou, acasa, sau intr-o cafenea.

Ajuta-i pe ceilalti

Aceasta este una dintre calitatile-cheie ale managerului modern, dar se aplica si angajatului modern. Traditionalistii tind sa-si pastreze ideile pentru ei si sa obtina laude pentru contributiile individuale. Acest model nu mai este insa eficient. Datorita noilor tehnologii, este simplu sa depistezi de unde a pornit o idee.

Pe de alta parte, sefii ar aprecia daca ideile tale sunt impartasite cu altii, iar munca in echipa devine mai importanta decat egoismul. Pentru a fi un angajat modern, trebuie sa te simti bine impartasind cu altii ideile si, mai mult, este foarte bine sa-ti ajuti colegii atunci cand poti.

Filtreaza si focuseaza

La ora actuala orice angajat trebuie sa fie multi-tasking. Cand ai o intalnire, verifici mailul, editezi documentul, postezi pe Twitter si, daca este cazul, vorbesti pe messenger cu un coleg.

Atatea lucruri facute simultan ar putea sa te faca sa disipezi atentia astfel ca lucrurile importante sa aiba de suferit. Trebuie sa ai capacitatea sa "pui pauza" mesajelor si conversatiilor.

Informatiile il bombardeaza pe angajat din toate directiile, ceea ce inseamna ca angajatul trebuie sa invete sa le filtreze si sa se concentreze pe ce este important.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#sfaturi angajat modern perfect, #sfaturi angajati, #angajati moderni tehnologie , #stiri joburi