Esti fericit la munca? Tarile cu cei mai multumiti angajati

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 15:53
3977 citiri
Esti fericit la munca? Tarile cu cei mai multumiti angajati
Foto: Arhiva/Pixabay

Cat de satisfacut esti la munca? Cat de multumiti si fericiti sunt colegii tai? Dar prietenii tai? Intr-un grup de 10 gasesti 8 persoane care sa fie fericite la munca? Aceasta e proportia angajatilor multumiti la job in India, arata un sondaj recent.

In urma sondajelor realizate in 15 tari, s-a stabilit ca la polul opus sunt japonezii, ei fiind cei mai nefericiti salariati.

Conform sondajului Edenred-Ipsos realizat pe 14.400 de salariati, sapte din 10 persoane sunt destul de fericite la munca, informeaza Daily Mail.

Starea de bine de la job depinde de mai multi factori, asa cum sunt mediul inconjurator, aprecierea (aici intrand si respectul aratat de management salariatilor), dar si de emotiile angajatilor vizavi de locul de munca (starea cu care vin la serviciu, interesul aratat fata de job, cat de stimulator le pare acesta).

Au fost sesizate diferente mari intre starea celor aflati la munca. Astfel, in India angajatii sunt, in proportie de 88%, fericiti la munca, in timp ce in Japonia doar 44% dintre ei sunt binedispusi si multumiti atunci cand sunt la job.

Marea Britanie si China sunt pe picior de egalitate din acest punct de vedere, cu o medie 71% de angajati multumiti. Americanii se simt si mai bine la job, nivelul de fericire, in cazul lor, ajungand la 77%.

Mediul inconjurator la job este mai cu seama important pentru angajatii din Japonia, Turcia, China, Italia si Polonia.

In tari ca India, Mexic, Brazilia si Chile importante sunt emotiile legate de serviciu: cheful cu care angajatii vin la munca si cat de stimulati se simt la job.

Studiul a scos la iveala cateva tipare comune mai multor tari. Astfel, in tari precum Chile, Franta, SUA, Belgia si Polonia sunt in vigoare politici care ajuta tinerii sa se angajeze si integreze la locul de munca. In Marea Britanie, de exemplu, sunt firme care dau liber angajatilor o parte din zi pentru a privi "Game of Thrones". "Seniorilor", insa, li se acorda mai putina atentie.

In tari ca India, China, Mexic, SUA, Germania, Italia si Spania, varstnicii sunt sprijiniti sa-si gaseasca un loc de munca si se pune accentul pe dezvoltarea abilitatilor angajatilor.

In studiu nu a fost inclusa Romania. Au fost insa intervievati salariati din Belgia, Franta, Germania, Italia, Polonia, Spania, Turcia, Marea Britanie, SUA, Brazilia, Chile, China, India, Japonia si Mexic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#tari fericire angajati, #nivel satisfactie angajati tari, #studiu angajati 2016 Edenred Ipsos , #stiri joburi