Ioan Cindrea, despre cele 200.000 de noi locuri de munca: Un neadevar

Sambata, 21 Mai 2011, ora 22:31
2676 citiri

Deputatul social-democrat Ioan Cindrea sustine ca cele aproximativ 200.000 de contracte de munca nou incheiate, anuntate recent de Guvern, sunt "o poveste, un neadevar".

"Vorbeste premierul Emil Boc ca s-au incheiat peste 200.000 de noi contracte de munca. Este o poveste, un fals si un neadevar. Intr-o economie dinamica, intotdeauna se incheie si se desfac contracte de munca. Ce se intampla acum este o propaganda ieftina. Nu a crescut numarul locurilor de munca, ci acestea sunt in descrestere. Prin aplicarea Codului muncii, contractele permanente s-au transformat in contracte pe durata determinata, iar o parte sunt efectul reluarii unor activitati sezoniere, in constructii sau turism", a afirmat, sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, Ioan Cindrea.

El a spus ca PSD efectueaza o analiza a impactului pe care l-a avut asupra pietei muncii si a populatiei noul Cod, precum si pachetul de legi sociale emise de Guvern.

Ioan Cindrea, membru in Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor, a precizat ca, potrivit Eurostat, rata saraciei s-a dublat in Romania, in ultimul an, de la 23 la suta la 46 la suta. El a sustinut ca singura intentie a autoritatilor, in domeniul protectiei sociale, este aceea de a diminua cat mai mult banii care se aloca pentru asistenta sociala.

"Avem cea mai mica suma alocata asistentei sociale din Europa, respectiv 2,08 la suta din PIB, dupa ce s-a redus de la 2,86 la suta", a spus Cindrea.

Deputatul PSD s-a intalnit, sambata, la Cluj, cu liderii formatiunilor sindicale din regiunea de nord-vest si cu reprezentantii Departamentului National pentru Politici Sociale si Ocuparea Fortei de Munca al PSD.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Ioan Cindrea noi locuri munca, #locuri munca noi Romania, #Emil Boc locuri munca , #stiri joburi