Joburi extreme: Sa speli 24.000 de panouri de sticla pe cea mai inalta cladire din lume (Video)

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 20:24
7049 citiri
Joburi extreme: Sa speli 24.000 de panouri de sticla pe cea mai inalta cladire din lume (Video)

Cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa (Dubai), are nu mai putin de 24.000 de panouri de sticla, a caror intretinere reprezinta una dintre cele mai dificile meserii din lume.

Circa 60 de angajati spala geamurile extravagantei cladiri, majoritatea provenind din Nepal (India) si din Filipine, relateaza Fox44.

"Este o munca interesanta, iar privelistea e minunata", spune Dipak Ghal, unul dintre ei, care a povestit pentru postul citat cum decurg lucrurile.

Munca incepe din varf, de la etajul 160, dupa care se coboara, etaj cu etaj, parcurgandu-se aproape 1 kilometru. Evident, nu este o treaba usoara pentru cei slabi de inima.

Dipak spune ca nu vazuse pana acum o cladire macar pe jumatate la fel de inalta, darmite sa fi urcat in varful ei. Fratele lui, insa, l-a incurajat sa plece din Kathmandu si sa incerce. A inceput prin a viziona niste imagini.

Pentru oamenii acestia, e viata de zi cu zi, nu niste cascadorii, comenteaza jurnalistii de la Fox44.

Pe primul loc sta siguranta fiecaruia. Se verifica temeinic echipamentul, franghiile, chiar si de doua ori. Apoi se masoara viteza vantului, pentru ca in varful cladirii o rafala poate fi extrem de periculoasa. Daca vantul e prea puternic, in ziua aia nu se lucreaza, spune Dipak.

Cand se termina inspectia se trece la treaba. Trei luni dureaza curatarea tuturor panourilor de sticla, dupa care se ia de la capat. Constructorul spune ca e cea mai eficienta modalitate de intretinere si ca acest job ofera un trai decent.

Dipak castiga circa 600 de dolari pe luna, dar este nou angajat.

"Mama ma intreaba mereu de ce fac asta, pentru ca este periculos. Vrea sa ma intorc acasa, in Nepal, si sa imi iau un job obisnuit. Nu, multumesc, ii spun eu, imi place ce fac, imi ofera un trai bun", a declarat Subash Chander, un alt spalator de ferestre la Burj Khalifa, Dubai.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#spalat geamuri Burj Khalifa, #joburi periculoase, #joburi extreme Dubai, #spalat geamuri Dubai , #stiri joburi