Motiv incredibil de greva al pilotilor din Franta

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 12:49
3122 citiri
Motiv incredibil de greva al pilotilor din Franta
Foto: news.com.au

De obicei, greva este declansata de angajatii nemultumiti de salariu sau de conditiile grele de munca in care ei sunt nevoiti sa lucreze. Pilotii din Franta, insa, au gasit un motiv ciudat de a-si intrerupe activitatea timp de aproape o luna.

Cel mai mare sindicat al pilotilor francezi, SNPL, a facut un apel la toti membrii sa intrerupa munca timp de aproximativ o luna, scrie news.com.au. Motivul este faptul ca noile reguli impuse acestei categorii profesionale le ingradesc pilotilor dreptul la protest.

Mai exact, ei vor face greva deoarece sunt nemultumiti ca nu ar putea fi in greva cand vor dori cu adevarat. Protestul va avea loc intre 3 si 30 mai, activitatea lor urmand a fi oprita zilnic in anumite intervale orare.

Probleme pentru Air France

Frederic Gagey, directorul executiv al companiei Air France, spune ca totul va afecta efortul lor de a trece intr-o noua faza in care sa poata obtine profit. Dupa sase ani de pierderi financiare care au dus la mii de disponibilizari si taieri ale cheltuielilor, compania urmareste acum trecerea pe profit, insa noile vesti ingroapa orice speranta in acest sens.

Pilotii sunt nemultumiti de o stipulare legala in care se mentioneaza faptul ca o greva trebuie anuntata cu 48 de ore inainte de inceperea ei. Modificarea a fost facuta pentru ca pasagerii sa poata fi anuntati in prealabil cu privire la astfel de situatii speciale. Sindicatul SNPL sustine ca ea ve permite, de fapt, angajarea temporara a unor piloti din alte tari europene.

Liderul sindical Yves Deshayes afirma ca la ultima greva nu au existat anulari de zboruri pentru ca unele companii aeriene au putut angaja alti piloti in locul celor francezi. Pe de alta parte, cei de la Air France contrazic aceste afirmatii, spunand ca majoritatea zborurilor vor fi anulate in perioada in care activitatea va fi intrerupta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#greva loc munca salariu, #salariu loc munca, #greva piloti Franta, #piloti Franta greva , #stiri joburi