Peste 4.500 de studenti romani pleaca anual sa lucreze in SUA si Europa

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 08:53
2300 citiri
Peste 4.500 de studenti romani pleaca anual sa lucreze in SUA si Europa

Programul Work & Travel a avut in 2010 peste 4.500 de studenti romani participanti, care au plecat sa lucreze in SUA sau in Franta, Italia si Spania, pe salarii lunare cuprinse intre 500 si 1.000 de euro pe luna.

Studentii romani ajung acasa cu castiguri de 4.500- 5.500 de euro, din cauza ca isi suplimenteaza veniturile din salariu cu un al doilea job, munca peste program si bacsisuri.

Companiile care intermediaza astfel de programe sunt Adira Interexchange, BRG Work, Com Invest, StudentTravel, TransUSA, USTravel, Zip Travel sau Work Profiler, potrivit Ziarul Financiar.

Studentii pleaca de obicei pe o perioada de trei luni, desi ei mai pot sta inca 30 de zile dupa ce s-a finalizat perioada contractului si castiga intre 7-8 euro pe ora.

"Am avut un student care a castigat anul trecut 15.000 de dolari. In medie, ei castiga intre 6.000 si 7.000 de dolari, iar cel mai bine platite pozitii sunt cele in care se poate obtine bacsis", a declarat Luana Cosma, coordonator program Work & Travel in cadrul companiei Zip Travel.

Joburile oferite sunt in mare parte in domeniile hotelier si turism.

"Este preferabil sa plece studentii aflati in anul II de facultate, sa fie studenti la zi la facultati acreditate, sa aiba media peste 7 si preferabil sa nu aiba restante si sa cunoasca limba engleza la nivel conversational", a mai declarat Cosma.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Work Travel, #Work Travel studenti, #Work Travel romani , #stiri joburi