Primele joburi ale liderilor lumii (Galerie foto)

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 17:48
7741 citiri
Primele joburi ale liderilor lumii (Galerie foto)

In tinerete, nu multi dintre politicieni stiau ca vor ajunge sa tina in mana fraiele unei tari. Desi unii aveau aceasta ambitie si primele lor locuri de munca au fost alese pentru ca mai apoi sa se indrepte pe aceasta cale, au existat si altii, ale caror prime joburi n-ar fi putut in niciun caz trimite cu gandul la o cariera in politica.

Business Insider nu s-a oprit asupra liderilor cu un parcurs traditional catre putere, acestia alegand cel mai adesea sa fie avocati sau au fost "animale politice" inca de la inceput, ci asupra celor care, daca ne gandim la primele lor joburi, ar fi putut ajunge orice, mai putin politicieni.

David Cameron, premier Marea Britanie

Primul job al premierului britanic, imediat dupa ce a absolvit Oxford, a fost in departamentul de cercetare al Partidului Conservator britanic. Inainte de a merge la facultate, Cameron a lucrat pentru un membru al Parlamentului, dar si pentru o companie navala din Hong Kong, timp de trei luni.

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei

Actualul lider de la Palatul Elysee a facut parte din personalul care asigura curatenia la French Air Force in Paris. La varsta de 26 de ani a devenit avocat, ocuptie pe care si-a pastrat-o pentru doua decade, devenind din ce in ce mai implicat in politica.

Traian Basescu, presedintele Romaniei

Presedintele Romaniei a absolvit Institutul de Marina Mircea cel Batran din Constanta, devenind ofiter la bordul unui vas petrolier, in 1976. Mai tarziu, a devenit capitan de nava, inainte de a se indrepta spre politica, scrie publicatia.

Toomas Hendrik Ilves, presedintele Estoniei

Actualul presedinte al Estoniei a fost ambasador al Estoniei in SUA, el fiind de altfel educat pe pamant american, unde a absolvit Psihologia, la Universitatea Columbia. Inainte de a se apuca de politica, a fost si jurnalist pentru Europa Libera.

Boiko Borisov, premierul Bulgariei

Fostul primar al Sofiei, actual sef al guvernului, a fost, initial, pompier. Mai tarziu, a lucrat ca bodyguard si si-a fondat propria firma de securitate, inainte de a face trecerea catre politica, dupa caderea comunismului. Tot el a antrenat multi ani si lotul national de karate bulgar.

Recep Erdogan, premierul Turciei

A crescut intr-o localitate saraca, Kasimpasa, si s-a mutat la Istanbul, cu familia, cand era inca adolescent, in cautarea mai multor oportunitati. Pentru a-si aduce contributia la veniturile familiei, a vandut limonada si simit (produs de patiserie cu susan) pe strada, pe cand era elev. A absolvit Administrarea Afacerilor, la Universitatea Marmara, si pentru ca a jucat fotbal semi-profesionist in copilarie, stadionul din localitatea natala e numit dupa el.

Jens Stoltenberg, premierul Norvegiei

Desi nascut intr-o familie de politicieni, Jens Stoltenberg a fost jurnalist part-time pentru publicatia Arbeiderbladet. A lucrat timp de doi ani pentru publicatie inainte de a se indreapta spre politica. A recunoscut ca in tinerete a consumat canabis.

Johanna Siguroardottir, premier al Islandei

Primul premier gay al acestei tari, care si-a recunoscut deschis orientarea sexuala, a absolvit Colegiul Comercial islandez in 1960, dupa care a devenit insotitoare de zbor, meserie practicata timp de 9 ani.

Heinz Fischer, presedintele Austriei

Presedintele Austriei a studiat avocatura la Universitatea din Viena, luandu-si si doctoratul aici. La varsta de 25 de ani a petrecut un an voluntar in Israel, la Kibbutz Sarid. In afara de cariera in politica, Fisher a devenit profesor de Stiine Politice la Universitatea Innsbruck, in 1993.

Angela Merkel, cancelar german

Nascuta Angela Dorothea Kasner, in Germania comunista, Merkel, fiica de pastor luteran, pe sfert poloneza, dupa cum ea insasi a declarat, este absolventa a Universitatii Leipzig, unde a studiat fizica. Vorbeste fluent ruseste, iar teza ei de doctorat a fost in chimie cuantica, Merkel lucrand o perioada si ca cercetator.

Donald Tusk, premierul Poloniei

Nascut dintr-un tamplar si o asistenta, cu un unchi sculptor, una dintre primele ocupatii ale actualului premier a fost sa picteze seminee. A studiat istoria la Universitatea din Gdansk.

Anibal Cavaco Silva, presedintele Portugaliei

Se poate spune ca primul job al actualului lider portughez a fost acela de fermier, din moment ce bunicul sau l-a obligat sa lucreze la ferma dupa ce scoala paruse sa fie o provocare mult prea mare pentru el, la varsta de 13 ani. Ulterior, a devenit un student eminent si chiar profesor la mai multe universitati de prestigiu, scriind si cateva lucrari de referinta in economie.

Ivo Josipovic, presedintele Croatiei

Nascut la Zagreb, actualul presedinte al Croatiei a studiat muzica, devenind compozitor si fiind distins cu mai multe premii. Nu a lasat niciodata balta muzica, chiar daca a apoi a devenit specialist in Codul Penal.

Silvio Berlusconi, premierul Italiei

Seful guvernului italian, absolvent de Drept, a declarat in mai multe randuri ca primul sau job a fost acela de "entertainer" pe un vas de croaziera, el facand parte dintr-o trupa de artisti amatori.

Pal Schmitt, presedintele Ungariei

Liderul Ungariei a fost un atlet desavarsit in tinerete, el practicand scrima si reprezentandu-si tara in cadrul mai multor competitii. La olimpiadele din 1968 si 1972, a castigat aurul pentru tara sa.

Andris Berzins, presedintele Letoniei

Actualul presedinte al Letoniei, cel care a fost si premier al acestei tari, a absolvit Institutul Politehnic din Riga, el avand o diploma ca inginer de radio. S-a indreptat ulterior catre economie si politica.

Dalia Grybauskaite, presedintele Lituaniei

Presedintele Lituaniei a lucrat ca marinar, insa a facut parte si din Filarmonica Nationala, la varsta de 19 ani. A absolvit apoi Universitatea Leningrad, unde a studiat economia politica.

Mark Rutte, premierul Olandei

Desi a studiat artele si isi dorea sa devina pianist, in cele din urma a invatat istorie la Universitatea Leiden. Dupa ce a absolvit, a fost manager la compania Unilever.

Boris Tadici, presedintele Serbiei

Boris Tadici a fost tot atlet in tinerete, el jucand polo pentru echipa VK Partizan. A fost fortat sa se lase de sport, in urma unui accident. Inainte de a intra in politica, imbratisase cariera de psiholog. A lucrat ca jurnalist, psiholog in armata, dar si profesor de psihologie inainte de a se indrepta spre politica.

Vladimir Putin, premierul Rusiei

Fostul presedinte al Rusiei, actual premier, a fost recrutat de KGB imediat dupa ce a terminat facultatea, el studiind dreptul, lucrand timp de 17 ani pentru KGB. Dintotdeauna a fost pasionat de sport, mai cu seama de judo.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#primele joburi politicieni, #lideri lume primul job, #primele locuri munca presedinti, #primele locuri munca piliticieni, #pregatire politicieni lume, #educatie mari politicieni , #stiri joburi
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
sa nu-l uitam pe Vanghelie care la baza este filozof si a ajuns