Tot mai multe locuri de munca vacante

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 11:26
2771 citiri
Tot mai multe locuri de munca vacante
Foto: Arhiva

Numarul locurilor de munca vacante a crescut in primele trei luni ale anului, fata de trimestrul anterior, cu 3.400. Prin urmare, numarul total al posturilor libere este in acest moment de 25.000, cele mai multe fiind in industria prelucratoare.

Rata locurilor de munca vacante a fost de 0,61%, in crestere cu 0,08 puncte procentuale fata de trimestrul precedent. Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2011, rata locurilor de munca vacante a scazut cu 0,08 puncte procentuale, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in activitatile de distributie a apei - salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (1,18%), in administratia publica (1,15%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (1,07%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante, s-au regasit activitatile din industria extractiva (0,07%), respectiv cele de productie si furnizare de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,12%).

Ca si in trimestrele anului precedent, in industria prelucratoare s-a concentrat circa o treime (8.300 locuri vacante) din numarul total al locurilor de munca vacante, iar rata a luat valoarea de 0,82%.

Peste 12% din totalul locurilor de munca vacante s-au inregistrat in sanatate si asistenta sociala (3.100 locuri vacante), in timp ce in administratia publica (2.800 locuri vacante) s-au concentrat putin peste 11% din numarul total al locurilor de munca vacante. Impreuna cu activitatea de invatamant (600 locuri vacante), sectorul bugetar insumeaza peste o patrime (26%) din numarul total al locurilor de munca vacante.

Angajatorii au prezentat cea mai redusa cerere de forta de munca salariata in activitatile din industria extractiva, respectiv tranzactii imobiliare (40 locuri vacante, respectiv 7 locuri vacante).

In 2011 numarul mediu anual al locurilor de munca vacante a crescut fata de 2010 cu 1.800 de posturi, la 26.100, din care aproape o treime au revenit industriei prelucratoare, iar aproape un sfert regiunii Bucuresti. Astfel, rata locurilor de munca vacante s-a plasat la 0,64%, in urcare cu 0,05 puncte procentuale fata de 2010.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#locuri de munca vacante, #numar locuri de munca , #stiri joburi