Care sunt atuurile in CV-ul Juniorilor - experienta extracurriculara sau studiile?

Joi, 30 Iulie 2015, ora 14:20
1919 citiri
Care sunt atuurile in CV-ul Juniorilor - experienta extracurriculara sau studiile?
Foto: hipo.ro

Vara este momentul cel mai oportun pentru juniori sa gaseasca un job entry-level sau un program de internship platit.

Intre 15 iun si 17 aug 2015 are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi ce aduna 600 de job-uri pentru candidati fara experienta sau cu pana la 3 ani experienta in domenii variante precum: Financiar-bancar, IT&C, Servicii & BPO, FMCG, Constructii, Logistica, Consultanta, Turism, Farmaceutice, Retail si Inginerie.

Ce abilitati cauta angajatorii la JUNIORI in 2015?

40% dintre angajatori considera experienta anterioara, programele de internship si stagiile de practica cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor.

Specializarea de la facultate sau masterul urmat este abia pe locul 4, urmata indeaproape de cunoasterea a doua limbi straine.

Cel mai important criteriu ramane si anul acesta implicarea in activitati extracurriculare - in special programe de internship si trainere. Urmarea unor astfel de programe pune in evidenta spiritul de initiativa si dorinta de dezvoltare profesionala si de invatare continua.

Companiile participante explica ce asteptari au de la viitorii candidati si ce abilitati si competente urmaresc in CV-urile acestora: "Cautam in viitorii nostri colegi aceleasi valori care ne definesc ca echipa: atentia la detalii, determinarea, pasiunea, asumarea riscurilor, gandirea creativa si capacitatea de a anticipa trenduri", considera Bardu Mariana, Staffing Supervisor, Macromex.

"Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi este oportunitatea potrivita de a comunica tinerilor absolventi continutul programului de internship dedicat lor de catre Gebruder Weiss Romania. Ne propunem sa identificam candidati cu potential, pasionati de domeniul logisticii si transporturilor, carora sa le transmitem din experienta specialistilor nostri si pe care sa ii pastram, ulterior, ca membri ai echipei Gebruder Weiss. Experienta acestui program poate oferi tinerilor absolventi ocazia de a se familiariza cu procesele, procedurile, cultura organizationala si mediul de lucru din cadrul unei companii de logistica si transporturi cu traditie, performanta si expertiza solida in acest domeniu" explica Letitia Apostu, Manager Resurse Umane, Gebruder Weiss Romania.

Ce programe de internship ofera companiile vara aceasta?

In 2015, 75% dintre angajatori vor dezvolta programe de internship si stagii de practica pentru studenti. Un sfert dintre acestia vor sa gaseasca peste 10 interni, semn ca tot mai multe companii sunt dispuse sa investeasca in formarea tinerilor cu scopul de a-i pastra pe termen lung. Iata cateva dintre ofertele angajatorilor la

Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi:

  • IBM Global Delivery Center Eastern Europe - 5 programe de internship in departamente diverse;
  • Libra Internet Bank - 4 programe de internship si stagii la nivel national, adresate absolventilor si masteranzilor u profil economic dar si tehnic;
  • UPC Romania cauta 7 studenti sau masteranzi in an terminal sau absolventi in domeniul Economic, Marketing sau Administrarea Afacerilor;
  • ZENTIVA cauta studenti/masteranzi in ultimul an de facultate si absolventi pentru programul Zentiva University Program;
  • Holcim cauta studenti in an terminal sau proaspat absolventi ai Facultatii de Constructii;

Seminarul Online Asseco SEE Romania

In plus, vizitatorii Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi au ocazia sa interactioneze cu reprezentantii companiei Asseco SEE Romania, care vor sustine miercuri, 15 iulie, de la ora 14.00 un webinar (seminar online). Webinarul se adreseaza studentilor in an terminal, masteranzilor de anul 2 si absolventilor unor facultati tehnice (Cibernetica, Automatica si Calculatoare, Informatica), cu solide cunostinte IT. Webinar-ul este gratuit in baza preinscrierii pe pe sectiunea dedicata proiectului de pe Hipo.ro.

Pana pe 17 august 2015 oportunitatile de cariera oferite in cadrul proiectului vor fi actualizate constant pe site-ul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#targ virtual locuri munca, #targ virtual joburi absolventi , #targ joburi