Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce oras conduce in topul preferintelor tinerilor romani care s-ar muta pentru un job

Joi, 10 Mai 2018, ora 16:46
7816 citiri
Ce oras conduce in topul preferintelor tinerilor romani care s-ar muta pentru un job
Foto: Facebook/Emil Boc

Cluj-Napoca se afla pe primul loc in topul preferintelor tinerilor de a se muta intr-un alt oras pentru un loc de munca, releva un sondaj de opinie realizat Targul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din Romania.

Clujul este urmat de Bucuresti si Sibiu.

"Preferintele celor chestionati in ceea ce priveste orasele din tara noastra in care ar fi dispusi sa se mute pentru un job sunt clare: pe primul loc este Cluj-Napoca (46% dintre respondenti l-ar alege), urmat la mare distanta de Bucuresti (17%), iar apoi Sibiu (8%), Brasov (7,5%), Timisoara (5,9%), iar pe ultimele locuri se situeaza Oradea, Iasi, Targu-Mures, Alba Iulia, Constanta si Arad", se arata intr-un comunicat al Targului de Cariere.

Participantii la sondaj au fost intrebati si ce i-ar motiva sa se mute pentru un loc de munca intr-o alta localitate.

Astfel, 77% considera ca locul de munca trebuie sa fie in domeniul lor de interes, 67% doresc posibilitati de promovare, 55% considera un salariu mai mare drept criteriu definitoriu care i-ar determina sa se reloce, iar 47% au afirmat ca doresc si locuinta de serviciu.

"Cand vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe langa cele salariale, participantii la Targul de Cariere au afirmat ca cele mai importante sunt:

  • concediul platit in strainatate;
  • asigurare de sanatate privata;
  • sala de relaxare la birou;
  • posibilitatea de a lucra de la distanta;
  • transport asigurat sau decontarea costurilor;
  • abonament la sala de sport;
  • posibilitatea de a cumpara actiuni la firma respectiva (in aceasta ordine a preferintelor) ", se mai arata in comunicat.

De asemenea, 76% dintre respondenti au sustinut ca nu conteaza unde se angajeaza, atata timp cat li se ofera un salariu mai mare, iar, in acelasi timp, pentru 51% dintre cei chestionati este mai important prestigiul locului de munca decat salariul.

"Cand vine vorba de ore suplimentare petrecute la birou, 57% ar accepta acest lucru daca i-ar ajuta in dezvoltarea personala, iar 39% pentru recompensa financiara. Abia 4% ar ramane peste program, pe motiv ca 'asa se face'", au mentionat reprezentantii Targului de Cariere.

Sondajul a fost realizat in perioada 9 martie - 3 mai, in Iasi, Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Oradea si Alba-Iulia, orase unde s-a desfasurat evenimentul de recrutare in aceasta primavara, pe un esantion de 1.926 de persoane.

Targul de Cariere se desfasoara de 12 ani in mai multe orase din Romania, dar si in Chisinau, Republica Moldova.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Cluj tineri mutat joburi, #Cluj tineri joburi , #targ joburi