Mii de oportunitati de cariera: Care sunt cele mai cautate meserii?

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 12:41
4069 citiri
Mii de oportunitati de cariera: Care sunt cele mai cautate meserii?
foto: fapte.org

Peste 6.500 de locuri de munca, posibilitati de practica si internshipuri sunt disponibile in aceasta toamna in cadrul Targului de Cariere TdC. Evenimentul reuneste companii nationale si internationale din diverse domenii, ajungand in octombrie si noiembrie in 7 orase: Chisinau, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea si Targu-Mures.

"Avem la targurile din aceasta toamna reprezentanti din sectoare precum Auto&Automotive, Constructii&Imobiliare, Industria Alimentara&Retail, IT&Software, Productie&Tehnica, Recrutare, Servicii&BPO, Telecom, ONG si altele. Astfel, sunt in continuare la mare cautare specialistii in IT&Software, inginerii, cunoscatorii de limbi straine, dar si alte sectoare vin cu oferte semnificative: e vorba despre domeniul financiar-bancar, logistica, marketing, farma, industria alimentara si consultanta", afirma managerul Targului de Cariere (TdC), Louisa Olar, intr-un comunicat remis Ziare.com.

La eveniment, constructorul auto Renault va face interviuri pe loc, anunta reprezentantii grupului. "La eveniment te vei intalni la standul nostru cu reprezentantii companiei, specialisti din diverse domenii: inginerie electrica, inginerie, cumparari, Renault servicii. Daca profilul tau corespunde cu cel cautat de noi, poti profita de ocazie si poti avea discutii mai ample cu specialistii nostri", afirma reprezentantii companiei.

Exista posturi disponibile atat pentru tineri fara experienta, cat si pentru seniori, subliniaza angajatorii. "Pentru seniori, experienta conteaza foarte mult, insa noi avem posturi si pentru juniori. In cazul juniorilor, ne intereseaza participarea la concursuri studentesti si eventual dezvoltarea de proiecte personale care sa ateste pasiunea pentru domeniu", spune Margareta Pascariu, sef birou Resurse Umane in cadrul Preh, companie care activeaza in domeniul productiei si in cel tehnic.

Unii participanti la TdC au planuri mari de extindere in perioada urmatoare. Spre exemplu, Competence Call Center, una dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel european, preconizeaza cresterea substantiala a echipei de la Brasov. "In prezent, avem peste 200 de angajati, iar pana la finalul anului planificam sa ne extindem echipa cu inca 100-150 de persoane", anunta reprezentantii companiei Competence Call Center.

Una dintre companiile din domeniul IT&Software care angajeaza la Cluj, Yardi Systems, cauta oameni tehnici pentru pozitii precum Junior Developer,. NET Developer, System Administrator, Photo Editor, Internet Researcher si Cloud Consultant.

Domeniul IT este in continuare bine reprezentat in toate orasele, astfel ca pasionatii acestui domeniu vor avea de unde alege oportunitati de cariera. Mai mult, la Cluj si la Iasi ei sunt asteptati sa participe la competitii contracronometru care le vor testa viteza de programare. De asemenea, vor avea loc seminarii, iar candidatii vor fi consiliati de specialisti in privinta redactarii CV-ului. In plus, vor putea afla informatii relevante care sa-i ajute sa se pregateasca pentru viitorul interviu de angajare.

Detalii despre oportunitatile de cariera si companiile participante la TdC gasiti aici: www.targuldecariere.ro.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#targ cariere Romania 2015, #targ locuri munca 2015 , #targ joburi