Vrei sa evoluezi in cariera? Metoda prin care castiga si angajatul, si angajatorul

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 07:13
3389 citiri
Vrei sa evoluezi in cariera? Metoda prin care castiga si angajatul, si angajatorul
Foto: EtrainingPedia.com

Orice persoana, in momentul in care se angajeaza intr-o companie, viseaza sa aiba o cariera profesionala care sa-i permita sa castige un venit consistent, element necesar pentru a avea un trai decent.

De multe ori, insa, odata cu trecerea timpului, angajatul isi da seama ca nu se afla pe drumul cel bun si ca nu si-a insusit suficient de multe cunostinte. Tocmai de aceea, el solicita companiei in care lucreaza tranining-uri de dezvoltare a abilitatilor.

De cealalta parte, companiile isi doresc sa dezvolte abilitatile angajatilor pentru ca acestia sa poate produce rezultate mai bune.

La prima vedere totul pare in regula, cele doua tabere fiind de aceeasi parte, numai ca exista o singura problema si anume bugetul de training.

Pentru a-si reduce costurile, companiile de multe ori actioneaza si in aceasta directie a reducerii bugetului de training, fie printr-un numar redus de angajati pentru care este disponibil acest beneficiu, fie prin reducerea numarului de programe de training adresate angajatilor.

Lucrul acesta se intampla si pentru ca nu au dezvoltat indicatorii necesari pe baza carora sa masoare gradul de eficienta a programelor de training si felul in care contribuie ele la rezultatele financiare ale companiei.

O eroare pe care o fac angajatorii este aceea de a oferi pachete de training identice pentru absolut toti angajatii, indiferent de pozitia pe care o au in cadrul companiei. De multe ori, acesti angajatii nu au nevoie de acel training, iar presupusele cunostinte nou acumulate nu se resfrang asupra rezultatelor companiei, pentru simplul motiv ca acei angajati nu utilizeaza noile informatii dobandite.

De ce E-learning?

O singura solutie poate raspunde in acelasi timp tututor necesitatilor exprimate in paragraful anterior, si anume e-learning-ul. E-learning-ul reprezinta acea forma de training prin care cursantii nu interactioneaza fata in fata cu un trainer, ci primesc cursurile pe CD-uri sau pot fi accesate prin intermediul Internetului sau intranetului (reteaua interna a companiei).

E-learningul poate fi legat atat de partea de outsourcing, cat si de partea de insourcing. In momentul in care vorbim de o companie in care numarul demisiilor dar si al angajarilor este destul de mare, se recomanda insourcing-ul programelor de training. Mai mult decat atat, acestea trebuie dezvoltate si cu ajutorul angajatilor actuali, care trebuie sa-si transmita expertiza mai departe catre persoanele care vor ocupa in viitor pozitiile pe care ei le ocupa in momentul de fata.

In schimb, daca vorbim de training-ul agentilor de vanzari, se recomanda abordarea ce tine de outsourcing. Ori online, ori prin intermediul CD-urilor, o companie furnizoare specializata in programe de training va fi mult mai eficienta decat departamentele interne de training al angajatorilor, in cazul in care acestea exista.

Evaluarea rezultatelor

Pe langa identificarea necesitatilor de dezvoltare ale fiecarui angajat, este foarte important gradul de returnare a investitiei, practic felul in care cunostintele nou acumulate de un angajat contribuie la eficientizarea activitatilor.

Pentru aceasta se recomanda ca angajatului sa-i fie testate cunostintele atat inainte, cat si dupa efectuarea training-ului (e-learning).

Bineinteles ca, in functie de aceste rezultate, pot fi identificati angajatii mai motivati, deschisi la schimbare sau cu o capacitate mai rapida de a-si insusi cunostinte noi.

Marius Sandu

Expense Consulting

www.ReducereCosturi.ro

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#e earning avantaje, #ce este elearning, #training online, #traininguri online , #training