LPF ia o decizie halucinanta: Cupa Ligii a fost desfiintata!

Joi, 25 Mai 2017, ora 14:23
8642 citiri
LPF ia o decizie halucinanta: Cupa Ligii a fost desfiintata!
Foto: LPF

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, joi, ca desfiinteaza Cupa Ligii, reinfiintata in urma cu doar trei ani!

Decizia vine total neasteptat si a fost luata in Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conform spuselor lui Justin Stefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, hotararea a fost luata prin unanimitate de voturi.

De asemenea, oficialul LPF sustine ca s-a votat astfel ca urmare a atacurilor venite la adresa competitiei din partea presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu.

"Domnul Burleanu (Razvan Burleanu, presedintele FRF - n.red.) a spus ca LPF incurca calendarul prin Cupa Ligii. S-a decis astfel, prin unanimitate de voturi, ca aceasta competitie sa nu mai existe", a declarat Justin Stefan, in cadrul unei conferinte de presa.

"Cu alte cuvinte, domnul Razvan Burleanu a reusit sa obtina ceea ce si-a dorit. Asistam la episodul doi dintr-un film care este neplacut pentru fotbalul romanesc: incercarea de subordonare administrativa si financiara a LPF", a mai declarat acesta, potrivit Digi Sport.

FRF a refuzat o finala a finalelor

Justin Stefan sustine ca LPF a propus disputarea unei finale intre castigatoarele Cupei Ligii si Cupei Romaniei, iar invingatoarea sa fie cea care merge in preliminariile Europa League. Propunerea a fost insa refuzata de cei de la FRF, care au dorit sa pastreze doar competitia organizata de ei, anume Cupa Romaniei.

"Cupa Romaniei era intr-o concurenta cu Cupa Ligii. De ce? Pentru ca Cupa Ligii avea premii mai mari. De ce? Pentru ca Cupa Ligii nu avea o miza sportiva. De ce? Pentru ca FRF nu a fost de acord sa organizam o finala a finalelor, intre castigatoarele Cupei Ligii si cea a Cupei Romaniei, iar invingatoarea sa mearga in UEFA Europa League", a tunat oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Reinfintata in 2014 de noua conducere a LPF, Cupa Ligii va ramane astfel doar cu 3 editii, ale caror finale au fost urmatoarele:

2014/2015 Steaua - Pandurii 3-0

2015/2016 Steaua - Concordia Chiajna 2-1, dupa prelungiri

2016/2017 Dinamo - ACS Poli Timisoara 2-0

400.000 de euro a primit Dinamo, castigatoarea din acest an.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cupa Ligii desfiintata , #stiri LPF