Fost ministru PNL: Decat sa nu ne tinem promisiunile, am ales sa mergem in Opozitie

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 19:35
1385 citiri
Fost ministru PNL: Decat sa nu ne tinem promisiunile, am ales sa mergem in Opozitie
Foto: Arhiva

Fostul ministrul delegat pentru Paduri, Ape si Piscicultura, Lucia Varga, a declarat, miercuri, ca demisia pe care a anuntat-o, dupa ruperea USL, a fost o alegere intre Uniune si cetatean, astfel incat PNL a ales sa mearga in Opozitie si sa se bata in continuare pentru promisiunile facute.

"Am avut de ales intre a guverna pentru noi sau a guverna pentru cetateni. Am ales sa guvernam pentru cetateni, iar aceasta decizie ne face sa mergem cu fruntea sus in fata alegatorilor. Decat sa nu ne tinem promisiunile facute, am ales sa mergem in Opozitie si sa ne batem in continuare pentru promisiunile facute", a spus Varga.

Fostul ministru delegat a aratat ca a avut o misiune grea de a lupta cu un sistem corupt in sectorul padurilor, sistem pe care a vrut sa-l inlature.

"Mi-am asumat o lupta grea impotriva coruptiei din sistem. Cand am venit in minister, am gestionat problemele existente in paduri, intr-o zona care a fost sursa de jaf si coruptie, de care mediul politic nu a fost strain. Fac un apel catre ONG-uri sa fie alaturi de noi, sa ducem mai departe aceasta lupta. Nu o sa cobor stacheta in aceasta lupta pentru pastrarea resurselor tarii si ma refer in special la situatia in care se afla padurile Romaniei", a spus Lucia Varga.

Aceasta a precizat, de asemenea, ca va continua, ca deputat, sa actioneze pentru ca Parlamentul sa aprobe noul Cod Silvic.

"Sper ca in Parlament sa putem aproba Codul Silvic, sa putem apara padurile Romaniei de jaf si coruptie. Cele doua obiective pe care le-am avut in timpul mandatului au fost oprirea taierilor ilegale si sanctionarea distrugerii padurilor, dar nu am avut suficiente parghii sa lupt impotriva coruptiei. Am lucrat un an de zile fara buget propriu, dupa preluarea mandatului", a subliniat fostul ministru delegat.

Lucia Varga a criticat numirile facute la Romsilva pe criterii politice.

"Numirea Consiliului de Administratie al Romsilva a fost facuta de doamna Rovana Plumb si nu au fost foarte clar definite atributiile tuturor celor responsabili si personalului din aceasta institutie. Au fost cazuri in care personalul care ar fi trebuit sa apere padurea sau aflat in cardasie cu hotii", a spus Varga.

USL s-a rupt: Toti liberalii au demisionat din Guvern. Lista ministrilor interimari

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, va prelua functia de ministru delegat interimar pentru Ape, Paduri si Piscicultura.

In cursul diminetii de miercuri, ministrii liberali Mariana Campeanu, Eugen Nicolaescu, Gigel Stirbu, Ramona Manescu, Mihai Voicu, Lucia Varga si Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde si-au dat demisiile din functii, dupa ce, marti seara, conducerea PNL a anuntat iesirea de la guvernare.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Lucia Varga demisie, #Lucia Varga demisie Guvern, #Lucia Varga rupere USL , #stiri Lucia Ana Varga