Ministrul Economiei, intalnire de "curtoazie" cu minerii: Ca sa ne cunoastem

Vineri, 09 Martie 2012, ora 14:27
2538 citiri
Ministrul Economiei, intalnire de "curtoazie" cu minerii: Ca sa ne cunoastem
Foto: B1 TV

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat, la finalul discutiilor cu liderii minerilor din Blocul National Sindical (BNS), ca intalnirea de vineri a fost, mai degraba, una de "curtoazie", ca sa se cunoasca.

"Sunt absolut convins ca vom gasi solutii la problemele minerilor. Intalnirea de azi (vineri - n. red.) a fost, mai degraba, o intalnire de curtoazie, ca sa ne cunoastem", a spus Bode, la sediul Ministerului Economiei.

Protestele minerilor din Valea Jiului au ajuns in presa internationala

Totodata, seful de la Economie a marturisit ca il bucura faptul ca solicitarile minerilor de dinainte de intalnirea cu el si din timpul discutiilor nu s-au schimbat, motiv pentru care are convingerea ca dialogul dintre cele doua parti va fi unul constructiv.

"Inchid discutia cu BNS facand un paralelism intre ce au declarat liderii inainte sa vina aici si ce au declarat in timpul negocierilor, adica au cerut aceleasi lucruri, ceea ce ma bucura pentru ca asta inseamna ca vom avea un dialog constructiv. La finalul negocierilor, sper ca vom putea comunica la fel cum am comunicat azi (vineri - n. red)", a afirmat Lucian Bode.

La randul lui, prim-vicepresedintele BNS, Ioan Pisc, a subliniat ca intalnirea de vineri deschide calea dialogului dintre sindicatele din minerit si Ministerul Economiei si a salutat faptul ca au fost primiti de insusi ministrul Economiei si nu de altcineva.

"Am fost primiti chiar de catre ministrul Economiei. Am deschis calea dialogului", a afirmat Pisc, adaugand insa ca minerii nu renunta la solicitari.

Proteste in Valea Jiului: O delegatie a minerilor a plecat spre Bucuresti

Dupa negocierile cu reprezentantii BNS, Lucian Bode se intalneste cu reprezentantii Sindicatului "Muntele", cei care protesteaza de cinci zile in Valea Jiului.

Conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani si o delegatie a minerilor au plecat, vineri dimineata, spre Bucuresti, ca sa discute problemele minerilor cu o comisie ministeriala.

Din delegatia din Valea Jiului fac parte liderul de sindicat Petre Nica, presedinte al Sindicatului "Muntele", presedintele executiv al sindicatului, Laszlo Domokos, doi mineri, precum si directorul general al Companiei Nationale a Huilei din Petrosani, Constantin Jujan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Lucian Bode intalnire lideri mineri, #BNS intalnire ministrul Economiei, #ministrul Economiei sindicatul Muntele, #mineri Valea Jiului Lucian Bode , #ministru Economie
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
minerii sunt niste animale imbracate in salopete !
Poza lool
lool
rank 5
Si minerii coboara in mina tot din "curtoazie" banii sunt un amanunt