Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Lucian Bute, fortat de americani sa renunte la titlul mondial?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 11:33
6698 citiri
Lucian Bute, fortat de americani sa renunte la titlul mondial?

Lucian Bute, campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie, ar putea fi fortat de americani sa renunte la centura si sa urce la semigrea.

Motivul este unul simplu, evitarea unei dispute intre el si Andre Ward, pugilistul american urmand a ramane astfel "stapanul" absolut al categoriei.

Primul semn a aparut imediat dupa finala turneului SuperSix, atunci cand proaspatul campion, Ward, a anuntat public ca nu ia in considerare un meci de unificare cu romanul Bute decat dupa ce acesta va boxa impotriva unor adversari cu nume.

Staff-ul campionului roman s-a reorientat si a ales disputarea a doua partide, in acest an, impotriva invinsului din finala SuperSix, britanicul Carl Froch. Numai ca, de aceasta data, reteaua Showtime s-a opus, motivand cu lipsa de atractivitate a acestor doua meciuri.

Televiziunea i-a propus lui Lucian o disputa cu veteranul Bernard Hopkins (47 de ani), insa pentru aceasta Bute ar trebui sa renunte la titlul mondial IBF si sa urce la categoria semigrea.

"In box, televiziunile au putere mai mare decat in alte sporturi pentru ca, datorita banilor, nu decid doar ziua sau ora de disputare a meciului, ci si adversarii. Showtime ar dori ca Bute sa-l infrunte pe Andre Ward, care insa nu prea vrea sa dea ochii cu Lucian, sau pe Bernard Hopkins.

Lucian nu-i mofturos, se bate cu oricine! In plus, in cazul unui meci cu Hopkins, bursa lui ar fi considerabil mai mare decat cea pentru partida cu Froch sau de la precedentul meci, cu Glen Johnson", a declarat presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, in Libertatea.

Meci fara centuri?

Exista posibilitatea ca Bute si Hopkins sa se intalneasca la o categorie intermediara, intre supermijlocie si semigrea, iar titlurile celor doi sa nu fie puse in joc, fiind practic o intalnire pentru spectacol si bani.

In acest caz, cei doi ar trebui sa ajunga la 77,5 kilograme, meciul urmand a se disputa "acasa" la Bute, in Canada. De ce? Fiind un meci practic fara o miza certa, cei de la Showtime vor sa profite de popularitatea castigata de Hopkins in Canada dupa ce a boxat impotriva lui Jean Pascal.

Jamaicanul are destul de multi fani acolo iar acestia ar fi dispusi sa plateasca pentru a-si vedea favoritul luptand impotriva "eroului local", Lucian Bute.

Bute la semigrea?

Multi specialisti de peste Ocean au prevazut aceasta mutare a lui Lucian Bute, urcarea in categorie fiind, dupa ei, pasul logic al carierei romanului.

Sportivul din Pechea si-a facut un nume la supermijlocie, reusind sa devina campion mondial si apoi sa isi apere cu succes centura in mai multe randuri. El a beneficiat si de faptul ca cei mai buni oameni erau angrenati in SuperSix, astfel ca nu a fost foarte greu sa treaca de niste oponenti de mana a doua.

Acum, cand devine evident ca nu mai poate evita meciurile tari, Lucian are oportunitatea de a urca la semigrea. Pentru ca are deja un nume si este campion mondial, el poate ajunge sa se lupte pentru un nou titlu destul de rapid si la noua categorie.

Marele avantaj al acestei mutari ar fi acela ca Bute are ocazia de a castiga mai multe centuri mondiale, avand adversari abordabili, ca Hopkins, Jean Pascal si Chad Dawson.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#bute renunta titlu mondial, #bute hopkins 2012, #lucian bute semigrea, #bute dawson pascal hopkins , #Campion Mondial IBF