Lucian Bute, meci extraordinar cu marele rival din Canada

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 17 Februarie 2013, ora 19:16
5404 citiri
Lucian Bute, meci extraordinar cu marele rival din Canada

Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, are sanse mari sa dispute un meci extraordinar, impotriva marelui sau rival din canada, Jean Pascal.

Desi se specula ca romanul se va lupta cu Sakio Bika pentru titlul vacant WBC al categoriei supermijlocie, impresarii sai ii pregatesc un meci pe care il asteapta toti fanii boxului din Canada, cel cu Pascal.

Reprezentantii celor doi, Jean Bedard si Yvon Michel, s-au intalnit in Atlantic City, acolo unde a avut loc partida dintre Bika si muntenegreanul Nikola Sjekloca, castigata de primul prin decizie unanima.

Bedard i-a transmis lui Michel ca Bute este gata sa incruciseze manusile cu Pascal si, din cate se pare, cei doi au ajuns la un acord

"Bute vrea sa se lupte cu mine... ah, ah, ah, sa stea la coada pentru ca terenul este deja ocupat cu Chad Dawson. O sa-l bat si Lucian va fi urmatorul adversar", a fost anuntul facut imediat de Jean Pascal.

La randul sau, Yvon Michel a anuntat ca se pregateste un mare meci.

"Pe 25 mai va avea loc un nou meci care se anunta ca un mega eveniment!"

In data de 25 mai 2013, Jean pascal ar trebui sa il intalneasca pe americanul Chad Dawson, intr-o partida in care acesta isi va pune la bataie titlul mondial WBC la categoria semigrea.

Va fi al doilea meci dintre cei doi si, potrivit presei de specialitate, nu poate fi anulat decat daca unul dintre ei se accidenteaza. Ar exista totusi posibilitatea ca cei doi sa se puna de acord cu o amanare a partidei pentru a-i permite lui Pascal sa lupte cu Bute.

Anuntul oficial va fi facut de Interbox in cursul zilei de luni.

Lovitura de teatru: Bute va avea alt adversar

Cine este Jean Pascal?

Alaturi de Bute, Jean Pascal este unul dintre cei mai valorosi pugilisti canadieni. Nascut in Haiti, el a emigrat in Canada cand avea numai patru ani, alaturi de mama lui, si si-a construit cariera in Quebec.

Pascal a boxat multa vreme la categoria supermijlocie si a reusit sa castige mai multe titluri de mana a doua, asa cum sunt cele ale NABO, NABA, si NABF. A pierdut insa in fata lui Carl Froch intr-o lupta cu centura WBC pe masa si a trecut la semigrea.

In prima sa partida l-a invins pe Adrian Diaconu si i-a luat "Rechinului" titlul mondial WBC, dupa care s-a impus ca unul dintre "greii" categoriei, luptandu-se cu nume mari, ca Chad Dawson (victorie) si Bernard Hopkins (remiza si infrangere).

Intre Pascal si Bute exista o rivalitate locala de ani buni, cei doi provocandu-se deseori la lupta pentru a demonstra care este boxerul numarul 1 din Quebec si din intreaga Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Bute vs Jean Pascal 2013, #Bute meci Jean Pascal, #Lucian Bute Jean Pascal 2013 , #Campion Mondial IBF