Opinii: Exista sport si fara fotbal: Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 19:26
1907 citiri
Opinii: Exista sport si fara fotbal: Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial

Celor care credeau ca sportul se rezuma doar la fotbal, care a ajuns sa fie un sport jucat 'just for fun' (caci jucatorii ajung pe paginile tabloidelor doar in urma unei paranghelii de proportii, sau in urma unor neintelegeri dintre iubitele pe care le au 'fara numar'), le aduc la cunostinta ca sportul inseamna si altceva.

Inseamna performanta, inseamna campioni mondiali, inseamna meciuri grele, antrenamente cu adevarat dificile.

In urma acestor 'insemne' scrijelite adanc in inima unui adevarat profesionist, s-a nascut un adevarat campion mondial de box roman, pe numele lui: Lucian Bute, care si-a pastrat cu succes pentru a sasea oara titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO pe americanul Jesse Brinkley, intr-un meci disputat la Centre Bell din Montreal.

Campionul modial roman, care a facut din box un adevarat sport de performanta si si-a aparat pentru prima oara, cu succes, centura la 1 martie 2008, dupa ce l-a invins, prin KO, pe americanul William Joppy. Pe data de 24 octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade romanul nostru si-a aparat din nou titlul, iesind invingator.

31 martie 2009, centura trebuia sa ramana tot pe meleagurile mioritice. Incurajat de familie, prieteni si cu foarte mult munca, Lucian Bute l-a invins pe columbianul Fulgencio Zuniga printr-un KO. Bute si-a pus din nou centura in joc la 29 noiembrie 2009, la Quebec, in fata mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea dupa patru reprize.

Urmatoarea destinatie, care a avut onoarea sa-i gazduiasca victoria campionului nostru, a fost Montreal (Canada), unde Lucian Bute l-a invins memorabil pe Miranda, punandu-l la podea inca din runda a treia.

La varsta de 30 de ani, cu 27 de victorii la profesionisti, fara nici o infrangere, Lucian Bute se poate considera un sportiv implinit in adevaratul sens al cuvantului. Speram ca si presa din Romania sa-i mediatizeze valoarea, macar dupa meciul glorios pe care l-a avut campionul mondial care ne-a purtat cu mandrie numele tarii peste tot, iar tara... nu a avut bani sa-i transmita meciul televizat.

"A fost o seara excelenta, va multumesc ca ati fost alaturi de mine. Va iubesc", a declarat Bute dupa meci. Acestea sunt cuvintele campionului nostru, care a fost nevoit sa-si faca antrenamentele in alta tara, pentru a pastra centura in tara noastra...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#lucian bute, #Bute campion mondial IBF , #Campion Mondial IBF