Opinii Romania nu e acasa pentru campioni

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 19:47
4860 citiri
Opinii Romania nu e acasa pentru campioni

Lucian Bute nu va putea boxa in Romania in ciuda dorintei sale arzatoare, cu tot cu acordul dat de clubul de la Montreal si chiar daca pana si HBO a zis ca il urmeaza oriunde. De ce? Pentru ca Romania nu il vrea.

Mai exact, seful de la Guvern, stapanul pe baierele pungii cu arginti din ce in ce mai putini, marele Emil Boc, se face vinovat din nou de minciuna. Dupa ce a spus pe la diverse televiziuni ca il va ajuta pe Bute sa-si implineasca visul de a boxa pentru titlul mondial intr-o sala (sau pe un stadion - nu e pretentios) plin de romanii lui, Boc nu a dat nici macar un leu pentru a organiza evenimentul. Inca o minciuna, ce mai conteaza? E acolo alaturi de promisiunea facuta profesorilor in 2008 ca le va mari leafa cu 50% daca ajunge la putere.

Ce-i drept, era nevoie cam de vreo 3 milioane de euro pentru evenimentul lui Bute. Scump, doamna, scump! Jumatate de tara inoata in viitura, bugetarii isi vad veniturile reduse, tot romanul scoate un leu in plus din buzunar ca sa ia o amarata de paine cu TVA marit si voua va sta gandul la box?

Da, domnule Boc, ne sta. In Romania, boxul nu e nici popular, nici iubit. La noi, bataia s-a mutat din ring pe terenul de fotbal, unde pana si arbitrii o incaseaza din cand in cand mai ales prin ligile inferioare, fara reguli si fara sportivitate. In lume insa, boxul se bucura de mult prestigiu. Si tot boxul aduce bani, enorm de multi, si capital de imagine organizatorilor.

Ar fi insemnat mult pentru renumele Romaniei in lume organizarea acestui meci la Bucuresti. Toti banii aruncati de Elena Udrea pe campanii de popularizare in presa internationala nu vor aduce niciodata atata recunoastere ca organizarea unei partide de box cu titlul mondial pe masa, la Bucuresti.

Multi afaceristi de peste Ocean nici nu au auzit de Romania. Dar stiu de Bute si sunt pasionati de box. Ar fi picat bine in criza asta o investitie canadiana sau americana a unor oameni adusi pe taram romanesc de acest baiat cu pumni de fier si inima (inca) de roman, nu? Dar la asta nu v-ati gandit, domnule Boc.

"Nu cred ca presedintele avea timp de mine", a spus zilele trecute pugilistul cand a inteles ca nu va putea sa boxeze in tara sa nici de data asta. Nu, Traian Basescu are timp doar de razboiul cu presa, sinistratii si propriul Guvern. Un eveniment sportiv nu e pe lista sa sau a Guvernului de prioritati. Nici macar sportul rege, fotbalul, nu are siguranta ca finala Europa League din 2012 va avea un stadion din Bucuresti pe care sa aiba loc asa cum este programat. Ce pretentii sa mai aiba un meci de box?

Iubit in Canada, adorat ca un simbol la Montreal, Bute nu are practic nevoie sa boxeze acasa. Noi am fi avut nevoie sa se auda de Romania si intr-un mod pozitiv, nu doar la nivel de cersetori, hoti si violatori.

Bute are si bani si cariera pe care a visat-o. Ba chiar si-ar fi complicat nitel existenta aducand atata lume la Bucuresti, cand putea foarte lejer sa ramana in tara care l-a adoptat si sa lupte in fata a zeci de mii de fani asa cum a facut-o pana acum. Mai ales ca cei de peste Ocean stiu sa se poarte altfel decat noi cu adevaratii campioni, nu degeaba Nadia a ramas acolo si dupa Revolutie.

Problema lui Bute e ca in suflet a ramas legat de Romania si a facut tot ce a putut ca sa aiba un meci in tara asta, ajutand-o astfel sa scoata nasul in lumea mondiala a sportului de unde am cam lipsit in ultima vreme (ca nici macar gimnastica nu mai e ce a fost).

De aceea, a vrut Bute sa boxeze acasa. Dar Romania nu e acasa pentru campioni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meci Bute Bucuresti, #Lucian Bute Romania , #Campion Mondial IBF