Froch, victorie controversata in fata lui Groves: Dezgustator! (Video)

Duminica, 24 Noiembrie 2013, ora 01:26
8168 citiri
Froch, victorie controversata in fata lui Groves: Dezgustator! (Video)
Foto: Daily Mail

Carl Froch a obtinut o victorie controversata, sambata seara, in fata conationalului sau englez George Groves.

Calaul lui Lucian Bute si-a pastrat titlurile WBA si IBF la categoria supermijlocie dupa ce arbitrul a oprit total aiurea lupta in runda a 9-a.

Pana in runda respectiva a partidei de la Manchester, Carl Froch (36 de ani), favorit clar la pariuri, a fost dominat incredibil de mult mai tanarul Groves (25 de ani), care a reusit sa-l trimita la podea chiar in prima runda.

Partida a continuat cu Groves la timona si cu Froch nervos si uimit de modul in care adversarul sau il tine la distanta.

In runda a 9-a, insa, arbitrul Howard John Foster parca a luat-o razna! Froch l-a lovit puternic pe Groves, care se afla in dificultate, iar lupta a fost oprita si pugilistul din Nottingham a fost declarat invingator.

O decizie surprinzatoare chiar si pentru Froch si una contestata vehement de Groves, dar si de spectatori, care au huiduit minute bune.

"Groves era cu mult inainte pe foile celor trei arbitri", noteaza cotidianul Daily Mail, in timp ce comentatorul englez al luptei a repetat de mai multe ori cuvantul "dezgustator".

"Arbitrul a luat decizia corecta"

Pe de alta parte, Carl Froch e de parere ca arbitrul a luat decizia corecta, iar victoria lui nu poate fi pusa sub semnul intrebarii.

"A fost o decizie corecta. L-am lovit si n-a ripostat. Arbitrul era la doi metri de noi si a vezut mai bine. E decizia lui, iar una dintre sarcinile sale e sa protejeze boxerii", a declarat Froch dupa terminarea partidei.

In replica, Groves se considera furat si se declara mandru de modul in care a boxat: "M-a prins cu niste lovituri bune, dar eu am avut serii mult mai bune. Mi-au luat victoria pe nedrept, dar sunt mandru de cum am luptat si o sa ajung un mare boxer. Ma voi intoarce chiar mai puternic".

Pentru Groves a fost prima infrangere suferita in cele 20 de partide la profesionisti, in timp ce Froch a ajuns la 32 de victorii.

Huiduit la inceput, aplaudat la sfarsit

George Groves a intrat in sala in huiduielile a 20.000 de oameni prezenti in sala din Manchester, dar, dupa noua runde superbe, in care a aratat un box fantastic, a iesit in aplauzele acestora. Pugilistul de 25 de ani a reusit sa-l puna in dificultat pe Froch mai mult decat au facut-o Andre Ward sau Mikkel Kessler.

In schimb, Carl Froch, care a fost trimis la podea doar pentru a doua oara in cariera, a ajuns sa fie fluierat de fanii care la inceputul partidei il aclamau.

Vizionati mai jos lupta dintre Carl Froch si George Groves:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Carl Froch victorie George Groves, #Froch lupta Groves, #Froch KO trimis podea , #Carl Froch