Ce spun seful clubului lui Lucian Bute si antrenorul sau, dupa anuntul ca romanul s-a dopat cu ostarina

Vineri, 27 Mai 2016, ora 09:52
4307 citiri
Ce spun seful clubului lui Lucian Bute si antrenorul sau, dupa anuntul ca romanul s-a dopat cu ostarina
Foto: Facebook/ Lucian Bute

Yvon Michel, presedintele clubului GYM, care il reprezinta pe Lucian Bute, a declarat, dupa ce pugilistul a fost depistat pozitiv cu ostarina dupa meciul cu Badou Jack, ca spera sa fie vorba de o greseala si a mentionat ca este alaturi de roman.

"GYM a sustinut intotdeauna controale adecvate pentru a mentine boxul curat si suntem fericiti ca se impun masuri internationale. Suntem surprinsi de rezultatele preliminare, iar acum speram ca analiza probei B va dovedi ca primul rezultat a fost o greseala. In acelasi timp, suntem pe deplin alaturi de Lucian Bute", a spus Michel, presedintele Groupe Yvon Michel (GYM), citat de Montreal Gazette, potrivit News.ro.

Citeste si care a fost reactia lui Badou Jack dupa anuntul ca Lucian Bute a fost depistat pozitiv.

Jean Bedard, directorul Interbox, fostul club care l-a reprezentat pe Bute, s-a aratat surprins de faptul ca romanul a fost depistat pozitiv: "Am auzit stirea la radio, dar noi nu stim nimic. Lucian a semnat cu Al Haymon, cu un an si jumatate in urma, iar noi nu avem nicio implicare".

Antrenorul lui Lucian Bute, Howard Grant, a refuzat sa comenteze stirea, precizand doar ca a aflat de la stiri si nu are informatii suplimentare.

Citeste si care a fost reactia lui Lucian Bute dupa anuntul ca a fost depistat pozitiv.

Pugilistul Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfasurat la Washington, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida s-a incheiat la egalitate, dupa decizia arbitrilor-judecatori, astfel ca suedezul si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Presedintele WBC, Mauricio Sulaima, a anuntat ca Lucian Bute ar fi folosit ostarina, substanta interzisa de regulamentele WADA (Agentia Mondiala Antidoping). WBC a fost informata despre cazul de dopaj al pugilistului roman de catre Comisia de box si wrestling din Washington DC. Comisia isi va urma propriile regulamente antidoping in acest caz si se va consulta cu WBC.

Ostarina ajuta sportivii prin cresterea rezistentei fizice, actionand ca steroizii anabolizanti, dar nu are efectele negative ale acestora. Din acest motiv, substanta a fost trecuta pe lista celor interzise de catre WADA in ianuarie 2008, desi nu exista inca in utilizarea clinica vreun medicament din aceasta clasa.

Citeste mai multe informatii despre anuntul WBC privind testul antidoping picat de Lucian Bute.

Inaintea meciului cu Badou Jack, Lucian Bute, in varsta de 36 de ani, a boxat ultima data in noiembrie 2015, cand a fost invins de britanicul James DeGale, acesta din urma aparandu-si astfel cu succes centura IBF la categoria supermijlocie. Bute (32-3, 25 KO) a detinut si el centura IBF, in perioada 2007-2012.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#reactie presedinte club Bute dopaj, #Lucian Bute dopat, #Lucian Bute doping, #Bute depistat pozitiv, #Bute prins dopat, #Bute dopat meci Badou Jack, #Bute dopat ostarina , #dopaj