TVR nu-l vrea pe Bute - Interviu

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 13:01
3109 citiri
TVR nu-l vrea pe Bute - Interviu

Lupta lui Lucian Bute cu Jean Pascal risca sa nu fie televizata in Romania.

Cu mai putin de o luna ramasa pana la lupta, inca nu avem o televiziune care a cumparat drepturile de la HBO.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, un apropiat al lui Bute, ne-a dezvaluit ca intentia lui si a pugilistului nascut la Pechea e ca lupta sa fie transmisa in direct de TVR, pentru a avea acoperire in toata tara.

Raspunsul primit insa din partea TVR nu este unul optimist, conducerea televiziunii nationale invocand costurile ridicate ale transmisiei.

In realitate insa suma cerut de HBO este una modesta pentru o gala la care biletele s-au epuizat in numai cateva zile si care a fost numita "cea mai mare partida de box din istoria Canadei".

Dar iata interviul pe care ni l-a acordat Rudel Obreja:

S-a ajuns la vreun acord pentru televizarea galei in Romania?

Inca nu, dar avem discutii. Chiar ieri (luni - n.red.) am avut o runda de negocieri cu cei de la TVR.

TVR e in sfarsit interesata de un meci al lui Bute?

Sper ca televiziunea nationala sa fie interesata de aceasta lupta. Ma gandesc ca e o obligatie din partea TVR-ului de a transmite o lupta ce-i intereseaza pe toti romanii. Ar fi pacat sa nu se bucure toti romanii de o asa lupta. Pana la urma noi platim o taxa pentru TVR si au o obligatie de a le oferi romanilor ceea ce vor sa vada.

Banii reprezinta principalul obstacol?

Sigur, daca ne referim la o singura transmisie poate parea mult, numai ca putem face o emisiune inainte de lupa, apoi inca una dupa, plus difuzarea partidei in reluare. De asemenea, prima reactie a lui Bute ar fi la ei. S-ar vinde astfel publicitate si in cadrul acelor emisiuni si poate fi chiar profitabil. Eu le-am dat si solutii pentru a face rentabila aceasta gala.

Cat costa transmiterea acestei gale?

Se cifreaza unde in jurul sumei de 100.000 de euro. Si chiar daca ai pierde 10-15 mii de euro, la nivelul asta chiar nu e o mare paguba. Au pierdut zeci de milioane de euro cu Liga Campionilor si Campionatul Mondial de fotbal, iar pentru unul ca Bute nu se poate face un efort...

Totusi, TVR e interesata de aceasta lupta? Din ce inteleg doar dumneavoastra ati venit cu propuneri si solutii

Eu le-am inaintat propunerea si am zis ca haideti sa ne gandim cum facem. Reactia lor a fost de a ma intreba cat costa.

Pe langa TVR, mai sunt si alte variante?

Mai sunt inca trei televiziuni particulare, dar scopul e TVR-ul, pentru ca exista acoperire totala si e obligatia aia fata de romani.

In incheiere, cateva cuvinte despre Bute...

Il asteapta o lupta extrem de grea. E cel mai mare eveniment de acolo cu exceptia celor de la hochei. Biletele s-au dat imediat. E o nebunie in jurul acestei partide!

Cand o sa revina in tara?

O sa revina ceva mai incolo, pe 10-11 iunie. Apoi, pe 15 iunie va avea nunta la Galati.

Money Channel a transmis ultimele gale ale lui Lucian Bute.

Din fericire, lupta lui Lucian Bute cu Jean Pascal, programata pe 25 mai, va fi transmisa in direct de site-ul Ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#TVR televizat lupta Bute Pascal, #Bute Pascal direct TV , #Jean Pascal