Ce spune Lucian Bute dupa ce a scapat de suspendarea pentru dopaj

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 13:40
4759 citiri
Ce spune Lucian Bute dupa ce a scapat de suspendarea pentru dopaj
Foto: Instagram/Lucian Bute

Boxerul roman Lucian Bute a afirmat ca ultimele sase luni au reprezentat "cea mai dificila" batalie a carierei sale.

''A fost cea mai dificila batalie a carierei mele, una care a lasat rani adanci. Nu am cautat niciodata sa am un avantaj incorect fata de adversari si sunt multumit ca autoritatile Districtului Columbia si WBC au examinat problema cu obiectivitate si au caracterizat drept neglijenta folosirea unui supliment nutritional contaminat'', a scris Bute in reteaua de socializare amintita.

''Voi continua sa lupt pentru un box curat si pentru implementarea regulilor FDA in industria suplimentelor astfel ca situatii de acest fel sa fie evitate'', a mai scris Bute.

Apoi, pugilistul nostru a vorbit si despre planurile de viitor.

'E timpul sa merg mai departe dupa luni de incertitudine si de lupta cu ideea ca am fost acuzat de dopaj dupa egalul cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC World (la categoria supermijlocie, n. red.). Sunt multumit si usurat pentru intelegerea la care am ajuns saptamana aceasta cu Comisia de box din Washington DC: voi face o donatie de 50.000 de dolari programului WBC/WADA si accept cele sase luni de suspendare a licentei, retroactiv, incepand cu 6 mai 2016'', a precizat Bute in postare.

Fostul campion mondial a subliniat ca isi va continua cariera si va urca in ring la inceputul anului viitor.

''Intentionez sa imi continui cariera si sa urc din nou in ring la inceputul lui 2017. Am fost coplesit de dragostea si sustinerea fanilor mei in timpul acestei afaceri. Va multumesc din inima'', a mai spus Lucian Bute.

Lucian Bute a scapat de suspendarea pentru dopaj si poate reveni in ring.

Decizia a fost luata de Comisia de box a Districtului Columbia, care a acceptat scuzele romanului depistat pozitiv in luna aprilie, la meciul cu Badou Jack.

Lucian Bute a spus in fata comisiei care l-a audiat ca nu a consumat intentionat substante interzise si a reusit sa ofere explicatii solide, conform Journal de Montreal.

Sportivul nostru va plati 50 de mii de dolari unei organizatii care lupta pentru combaterea dopajului si poate reveni in ring.

Bute a acceptat o suspendare de 6 luni, dar aceasta a expirat pe 6 noiembrie.

In aceste conditii, romanul se va intoarce in ring in 2017, la o data ce nu este cunoscuta momentan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Lucian Bute scapa suspendare dopaj , #stiri Lucian Bute