Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping dupa meciul cu Badou Jack

Vineri, 27 Mai 2016, ora 06:55
8858 citiri
Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping dupa meciul cu Badou Jack
Foto: Facebook/ Lucian Bute

Boxerul roman Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfasurat la Washington.

Informatia, confirmata de presedintele WBC (World Boxing Council), Mauricio Sulaiman, intr-un comunicat, a fost facuta publica initial pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din reteaua ESPN, relateaza presa canadiana.

Substanta interzisa la care a fost depistat pozitiv pugilistul roman este ostarina (enobosarm), care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanti.

Comisia pentru box si sporturi de contact a Districtului Columbia a anuntat WBC-ul ca au fost gasite urme de ostarina in esantioanele prelevate de la Bute in urma meciului cu Badou Jack. Nu au fost anuntate sanctiunile pe care le risca Bute. Substanta mentionata figura inca din ianuarie 2008 pe lista produselor interzise de Agentia Mondiala Antidoping (WADA).

In acest caz, Lucian Bute risca o suspendare pentru o perioada cuprinsa intre sase luni si patru ani, ceea ce ar putea duce la incheierea carierei sale sportive.

Citeste si care a fost reactia lui Lucian Bute dupa anuntul ca a fost depistat pozitiv.

Citeste si care a fost reactia lui Badou Jack dupa anuntul ca Lucian Bute a fost depistat pozitiv.

Meciul dintre cei doi boxeri, pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate dupa 12 reprize, dar suedezul de origine gambiana si-a pastrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecatori au dat un scor de 114-114, in timp ce al treilea l-a vazut invingator pe Jack, cu 117-111.

Dupa acea intalnire, atat Lucian Bute, cat si adversarul sau Badou Jack au acuzat arbitrajul.

Comisia sportiva din Washington DC a fost responsabila cu efectuarea testelor antidoping legate de acest meci.

Citeste mai multe despre meciul dintre Lucian Bute si Badou Jack, din 30 aprilie.

Lucian Bute este al saselea sportiv roman de performanta care este depistat pozitiv la un test antidoping in acest an. Ceilalti cinci sunt Eva Tofalvi (biatlon), Claudia Stef, Mirela Lavric, Mihai Donisan (toti trei atletism) si Liviu Dumitrescu (kaiac-canoe).

Bute, in varsta de 36 ani, fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 pana in 2012, interval in care si-a aparat centura de 9 ori, are in palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal si 3 infrangeri la profesionisti.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Lucian Bute dopat, #Lucian Bute doping, #Bute depistat pozitiv, #Bute prins dopat, #Bute dopat meci Badou Jack, #Bute dopat ostarina , #dopaj