Lucian Bute remizeaza cu Badou Jack, insa rateaza titlul mondial WBC

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 01 Mai 2016, ora 07:32
23393 citiri
Lucian Bute remizeaza cu Badou Jack, insa rateaza titlul mondial WBC
Foto: Facebook/ Lucian Bute

Lucian Bute a remizat cu Badou Jack in lupta pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie.

Dupa un duel extrem de echilibrat, doi dintre cei trei arbitri judecatori au dat egalitate, in timp ce al treilea a vazut o victorie clara pentru campionul en-titre.

Regulile luptei spun ca in cazul egalitatii Jack isi pastreaza centura cu diamante, astfel ca suedezul va lupta in toamna pentru unificarea titlurilor WBC si IBF cu James DeGale.

Avand poate ultima sansa a carierei de a redeveni campion mondial in boxul profesionist, Lucian a avut insa o evolutie departe de promisiunile facute inaintea luptei.

Bute a inceput bine, incercand sa controleze centrul ringului, insa Jack l-a trimis rapid in corzi cu o serie de contre foarte bine plasate.

Suedezul a demonstrat ca si-a facut mult mai bine temele si a facut un meci excelent din punct de vedere tactic, "tocandu-l" pe roman cu serii de lovituri la corp care l-au "taiat" pur si simplu pe acesta.

Bute a parut ca vrea, dar nu poate, loviturile sale, cele care au trecut de garda adversarului, fiind foarte moi, fara a pune probleme reale.

In aceste conditii, decizia celor doi arbitri judecatori este una destul de curioasa si care a provocat reactii dure din tabara lui Jack.

Ramane de vazut daca pe viitor romanul va mai avea sansa de a boxa cu centura pe masa pentru ca nu trebuie sa uitam ca el a pierdut ultimele patru lupte consecutive pentru titlul mondial.

Lupta dintre Badou Jack si Lucian Bute a fost transmisa in direct pe site-ul Ziare.com, iar mai jos aveti rezumatul acesteia:

07:31 - Avem decizia! Un arbitru il da pe Jack invingator cu 117-111, iar ceilalti doi dau egalitate, 114-114!

07:29 - DeGale a intrat in ring si l-a felicitat pe Jack. Toata lumea anticipeaza o victorie clara a suedezului.

07:27 - Asteptam decizia celor trei arbitri.

Runda 12

Lucian lasa garda jos pe finalul luptei, insa nici asa nu reuseste sa ii puna probleme lui Jack, care isi va pastra titlul mondial.

Runda 11

O noua repriza echilibrata, in care Jack a stat la cutie si a contraatacat bine.

Runda 10

Bute a pus ceva mai multa presiune, insa nu a lovit nici clar si nici puternic. Jack l-a asteptat, profitand de avantajul pe care il are, si l-a pedepsit de fiecare data cand romanul s-a descoperit.

Runda 9

O repriza echilibrata in care Lucian a incasat un nou croseu puternic in figura. Din momentul acesta este destul de clar ca victoria la puncte iese din discutie, iar singura sansa a romanului este un KO. Unul norocos, daca ne gandim ca Jack nu a avut probleme reale pana acum.

Runda 8

Jack stie ca are un avantaj serios si prefera un joc de asteptare acum. Lucian, in schimb, nu pare ca are solutii, iar atunci cand reuseste sa isi loveasca adversarul o face moale si nu pune probleme.

Runda 7

Bute a schimbat din nou, incercand sa stea departe de adversar si sa loveasca prin serii rapide si puternice. Pe final de repriza a fost insa pedepsit de Jack, care l-a lovit bine la corp si figura.

Runda 6

Lucian a incercat sa fie mai agresiv, insa impresia este ca loveste prea "moale". A prins un croseu bun, insa a incasat lovituri puternice la corp, Jack "tocandu-l" de trei reprize.

Runda 5

Jack a continuat sa fie agresiv si a prins o lovitura clara in figura lui Bute. Suedezul a lovit mult si la corp, este fara indoiala repriza sa.

Runda 4

O repriza in care Jack a fost cel agresiv, insa suedezul a boxat mai mult cu garda lui Lucian, care s-a aparat bine. A incasat totusi cateva lovituri si ramane de vazut cum vor puncta cei trei arbitri.

Runda 3

Lucian si-a schimbat tactica, a venit mai aproape de adversarul sau si a prins cateva lovituri bune la corp. Din pacate, Jack i-a deschis arcada dreapta, asa ca ramane de vazut cum va evolua situatia.

Runda 2

Jack boxeaza inteligent si, profitand de alonja superioara, il tine la distanta pe Bute, insa in acelasi timp punctand serios. A fost runda campionului, iar Lucian trebuie sa gaseasca rapid solutii.

Runda 1

O prima repriza echilibrata, in care Lucian a avut initiativa si a ocupat centrul ringului. E greu insa de spus cine a punctat mai mult in debutul luptei.

06:40 - INCEPE LUPTA!!!

06:33 - Intra in ring si campionul Badou Jack. Parca a fost mai mult entuziasm la intrarea lui Bute.

06:31 - Bute, challenger, este primul care intra in ring, romanul afisand un echipament de prezentare tricolor.

06:25 - Ne pregatim de marea lupta a lui Lucian. In sala din Washington sunt destul de multi fani romani care flutura tricolorul.

06:11 - James DeGale l-a invins la puncte pe Rogelio Medina si si-a pastrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Castigatorul luptei Bute - Jack il va infrunta pe britanic in toamna pentru unificarea titlurilor WBC si IBF.

06:00 - Buna dimineata si Hristos a inviat! Ne pregatim de marele meci.

INFO: Este prima infruntare directa dintre Bute si Jack, cel din urma fiind detinatorul titlului mondial WBC.

INFO: Invingatorul acestei lupte va boxa in toamna cu invingatorul duelului dintre James DeGale si Rogelio Medina pentru unificarea titlurilor WBC si IBF.

INFO: Lucian a pierdut ultimele trei partide cu centura pe masa, de doua ori la supermijlocie, cu Froch si DeGale, si o data la semigrea, cu Jean Pascal. Singurele victorii ale romanului din ultimii patru ani au venit in fata anonimilor Andrea Di Luisa si Denis Grachev.

INFO: Badou Jack are 20 de victorii la profesionisti, dintre care 12 prin KO, si o singura infrangere. Bute, in schimb, are 32 de victorii, 25 inainte de limita, si 3 infrangeri.

INFO: In Romania, lupta va fi televizata pe postul DigiSport.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Lucian Bute lupta LIVE, #Lucian Bute Badou Jack LIVE, #Bute vs Jack WBC , #stiri Lucian Bute