Verdict crunt pentru Lucian Bute

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 16:14
6135 citiri
Verdict crunt pentru Lucian Bute

Lucian Bute are parte de un verdict dureros.

Pugilistul roman s-a operat saptamana trecuta la mana stanga si spera sa revina in ring pana la finalul anului, insa fostul sau antrenor, Felix Paun, vorbeste chiar de sfarsitul carierei pentru Bute.

"Eu cred ca se poate retrage linistit dupa ce i s-a intamplat. Daca el spune ca meciul cu Pascal va avea loc pe 7 decembrie, inseamna ca nu a avut nimic la mana. Pentru ca la o accidentare atat de serioasa, cum a spus, cu fragmente de oase, este imposibil sa iti revii in sase luni. Ai nevoie de sase luni de recuperare fara antrenamente si dupa aceea inca jumatate de an ai nevoie de antrenamente serioase, meciuri cu sparring. Nu ai cum sa lovesti din nou cu aceeasi putere", a spus Paun pentru Ziarul Ring.

"Daca a fost atat de grav cum spune Lucian, in boxul profesionist este final de cariera. Si nu o spun cu rautate, asa au procedat majoritatea boxerilor care au avut asemenea probleme. Din reflex va dori sa isi protejeze acel brat, or, intr-o lupta cu Pascal, nu poti sa faci asta. Daca Pascal era considerat favorit inaintea meciului, va dati seama cum este acum, dupa ce Lucian s-a operat", a mai spus acesta.

Paun merge mai departe si sustine ca, daca Bute va boxa in cele din urma cu Pascal, o va face doar pentru bani.

"Eu stiu cum gandeste el: va trage cu dintii sa mai faca un meci pentru a lua bursa, apoi se va retrage. Sa isi rotunjeasca veniturile, doua milioane de dolari este o suma importanta, bani pe care multi boxeri nu-i castiga in toata cariera. Cand simt ca viitorul nu suna bine, asta fac toti boxerii. Niciodata vreun pugilist nu a mai fost campion dupa o astfel de accidentare. Adevarul, cat de grav a fost, doar el il cunoaste. Nu mai ai insa cum sa faci performanta. Te gandesti doar cum sa mai iei niste bani si sa pleci", a conchis Paun.

Lucian Bute (33 de ani) are 32 de lupta la profesionisti, dintre care 31 au fost castigate (24 prin KO) si una pierduta.

Lupta cu Pascal - programata initial pe 25 mai, dar amanata din cauza accidentarii pugilistului nostru - va avea loc fie in luna decembrie a acestui an, fie anul viitor in ianuarie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Lucian Bute retragere , #stiri Lucian Bute