Ce spun ministrii lui Croitoru?

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 18:02
2967 citiri
Ce spun ministrii lui Croitoru?

Premierul desemnat de presedintele Traian Basescu sa formeze viitorul Guvern, Lucian Croitoru, a anuntat, vineri, cu doua zile inainte sa expire data limita, cine sunt cei 14 ministri carora le-a propus, dar si care au acceptat sa faca parte din urmatorul Cabinet.

Ministrii lui Croitoru sunt Gheorghe Pogea la Ministerul Finantelor, Adriean Videanu la Ministerul Economiei si Comertului, Bogdan Aurescu la Ministerul de Externe, Mihai Stanisoara la Ministerul Apararii, Emeric Florin Saghi la Ministerul de Interne, Catalin Predoiu la Ministerul Justitiei, Mihai Seitan la Ministerul Muncii, Adrian Radulescu la Ministerul Agriculturii, Radu Berceanu la Ministerul Transporturilor, Cristian Vladescu la Ministerul Sanatatii, Danile Funeriu la Ministerul Educatiei, Vasile Blaga la Ministerul Dezvoltarii si Turismului, Sulfina Barbu la Ministerul Mediului si Teodor Paleologu la Ministerul Culturii.

Intrebat daca ii este convenabila o noua nominalizare pentru postul de ministru al Economiei, ministrul Adriean Videanu a raspuns: "Categoric, am lucrat si lucrez cu premierul Emil Boc bine, am convingere ca pot sa fac acest lucru cu Lucian Croitoru".

Adriean Videanu a adaugat ca, in timpul negocierilor de la Cotroceni, toate partidele politice au convenit pentru un guvern de specialisti condus de o persoana independenta din punct de vedere politic, insa niciodata "nu s-a discutat ca structura sa fie una strict tehnocrata".

Ce declara independentii

Intrebat de ce a acceptat sa faca parte dintr-un Guvern care are toate sansele sa nu primeasca avizul Parlamentului, Bogdan Aurescu a spus ca nominalizarea lui este un mesaj de continuitate pentru diplomatia romana.

"Eu sunt un diplomat de cariera si, daca vreti, pentru mine, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face parte din codul meu genetic. Si, din punctul meu e vedere, MAE are nevoie de o conducere stabila si continua, care sa faca fata provocarilor", a explicat secretarul de stat in MAE, totodata si cel care a reusit sa castige la Haga, Insula Serpilor, disputata de partea romana si cea ucraineana.

"Cred ca politica externa nu trebuie sa depinda de turbulente politice interne si tocmai de aceea am acceptat sa fiu pe aceasta lista. Este un mesaj ca avem nevoie de normalitate, de conducerea politicii externe romanesti pe principii de profesionalism in domeniu si nu dupa interese de politica interna", a mai declarat Bogdan Aurescu pentru Newsin.

Pe de alta parte, Cristian Vladescu propus de premierul desemnat Lucian Croitoru ca ministru al Sanatatii, a declarat la Realitatea Tv ca nu este membru PD-L si a acceptat pentru ca crede ca va face lucrurile mai bine.

Acesta a fost presedintele Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicii si a mai spus ca a acceptat provocarea pentru ca asta se pricepe sa faca.

"Faptul ca sunt presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniul Sanatatii Publice din Romania a cantarit la fel de mult cum a cantarit si propunerea presedintelui Basescu de a accepta presedintia aceleiasi comisii, la fel de mult cum a cantarit si propunerea prim-ministrului Tariceanu de a accepta propunerea de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, deci a cantarit foarte mult rolul si ce mi se propunea sa fac. Profesia mea este de profesor de sanatate publica si management sanitar, cu asta ma ocup de 20 de ani, asta cred ca pot sa fac mai bine decat alte lucruri, asta am facut in ultimii 20 de ani pentru Guvernul Romaniei, pentru organizatii mondiale, internationale, gen Organizatia Mondiala a Sanatatii, Banca Mondiala, diferite alte guverne care au apelat la serviciile mele de politici de sanatate", a declarat Vladescu, la Realitatea TV.

Cristian Vladescu a mai precizat ca nu este membru al niciunui partid politic si ca a acceptat propunerea lui Croitoru joi. "Pana ieri (joi - n.r.), a fost trimis un CV, am discutat cateva lucruri, ieri am acceptat finalmente, azi avand doar o intalnire pentru program, azi am trimis niste materiale care sa faca parte din programul de guvernare, domnia sa a acceptat", a precizat Vladescu citat de Newsin.

Adrian Radulescu, propus de catre Lucian Croitoru pentru postul de ministru al Agriculturii, a declarat pentru Realitatea TV ca stia despre propunerea sa inca de acum patru zile.

Potrivit lui Radulescu, "merita" cand un om ca Lucian Croitoru iti propune sa faci parte dintr-un guvern. Intrebat daca propunerea sa ca ministru a fost facuta la targul pentru agricultori Indagra, la care a participat si presedintele Basescu, Radulescu a raspuns: "Domnul Basescu nu ma iubeste chiar atat de mult".

Acesta a adaugat ca, din punctul sau de vedere, programul de guvernare al lui Croitoru este unul potrivit.

"Am vazut programul de guvernare, iar daca am putea sa ne tinem de el ar fi extraordinar, dar stiti ca promisiuni se fac. In mare, 80-90%, este acel plan de guvernare care trebuie urmat", a explicat Adrian Radulescu pentru Newsin.

Adrian Radulescu este in prezent presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR). El a fost directorul de cabinet al fostului ministru al agriculturii si dezvoltarii rurale Dacian Ciolos, mai informeaza Newsin.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Guvern Croitoru, #ministri Croitoru, #ministri Guvern , #premier