Ziare.com

O "hora infinita" a fost aleasa identitatea vizuala a Centenarului Marii Uniri

Luni, 28 August 2017, ora 22:43

   

O "hora infinita" a fost aleasa identitatea vizuala a Centenarului Marii Uniri
Propunerea "Hora" a agentiei de publicitate FCB BUCHAREST a fost aleasa identitatea vizuala ce va reprezenta Centenarul Marii Uniri de la 1918 si al Razboiului pentru Intregirea Neamului, informeaza Ministerul Culturii.

"Cu un total de 234,64 puncte, propunerea castigatoare este cea a FCB BUCHAREST, denumita 'Hora'. Aceasta s-a aflat pe primul loc atat in preferintele juriului, cat si ale publicului, din partea caruia a primit 27% din voturile exprimate.

Logo-ul a fost construit pornind de la doua cercuri reunite de simbolul infinitului. Cercurile sunt compuse din puncte individuale care cresc si se dezvolta. Hora infinita obtinuta este un simbol viu, sugerand continuitate impreuna, rezistenta si crestere", precizeaza MCIN.

Identitatea vizuala castigatoare a fost aleasa, in urma concursului de idei lansat de MCIN, impreuna cu Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania si cu sprijinul International Advertising Association, al Centrului de Excelenta in Studiul Imaginii si al UNArte, la care au participat pro bono trei agentii, respectiv Pastel, FCB BUCHAREST si Brand New.

Acest logo va fi folosit pentru toate materialele dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918 si al Razboiului pentru Intregirea Neamului.

Potrivit MCIN, toate cele 13 propuneri sunt in continuare disponibile pe

pagina special dedicata.Citeste si:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre logo Centenar
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2430 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hora infinita ? da , vreau o hora infinita ! ne lipsea aceasta hora

fara aceasta hora , Romania e o tara fara sens !

 

La care sper sa nu participe nici un moldovean...

"...Razboiului pentru Intregirea Neamului"... ziceti? Oh... jurnalisti, jurnalisti...

Aniversarea zilei nationale a Romaniei pe 1 Decembrie il consider un mare afront adus inaintasilor nostri, care au cazut in primul razboi mondial, care s-au jerfit aparand Moldova, atunci cand aproape nimic nu mai ramasese din teritoriul Romaniei. Aduceti-va aminte vara lui 1917 cand tot teritoriul romanesc s-a redus doar la Moldova cu capitala la Iasi.

Daca Basarabia si Bucovina pamanturi vechi stramosesti rupte samavolnic din trupul Tarii nu s-ar fi alipit la Romania nu ar fi existat Romania Mare, care azi numai laurii au mai ramas de ea.

Nu uitati ca tocmai actul istoric de revenire a Bucovinei la patria-mamă INCEPUTUL Reintregirii, a constituit o etapă importantă si necesară in implinirea unor aspiratii de veacuri ale poporului roman, Marea Unire de la 1918.

Sunt ptr reantregirea Moldovei stramosesti... cu orice pret.
Moldova stramosilor mei e Una Singura. Nu-s mai multe.

Ce-ar fi daca toata suflarea moldoveneasca de pe teritoriul Romaniei s-ar revolta si ar forma Partidul Reunificarii Moldovei impunand in parlament reantregirea cu străvechile ei pămanturi care de drept ii apartin?
N-ar fi de acord Bucurestiul? Atunci sa uite Bucurestiul cu totul de Intreaga Moldova.

Optiunea moldovenilor e UNA: Toti la un loc, nu divizati cu granite impuse.

"Ceea ce cistiga biruinta asupra lumii este credinta noastra" (Evr. 11, 33.34; 1 Ioan 5,4)

 

Pămant romanesc furat de unii și abandonat de altii...

Moldova nu doarme!

"Intreaga evolutie politica a Romaniei de dupa 26 iunie 1940 este legata de cedare Basarabiei si a Bucovinei de Nord, care a aruncat tara inainte ca ea sa fie antrenata in razboi, printre victime si nu in rindul vinovatilor."

In noaptea de 23/24 august 1939 ministri de externe sovietic si german semnau la Moscova pactul sovieto - german care printr-un protocol secret se facu impartirea Poloniei, iar Moscova primea drept recompensa Estonia, Letonia, provincia romaneasca Basarabia si dreptul de dominatie asupra Finlandei.
Germanii isi rezervara Lituania pentru propria lor sfera de influenta."

Deci retineti Bucovina nici n-a figurat in acel pact, ca sa nu mai vorbim de tinutul Hertei. Berlinul a recunoscut doar interesul Moscovei pentru Basarabia. La Bucuresti nimeni nu s-a inselat asupra adevaratelor semnificatii ale pactului. Romania s-a gasit singura in fata Germaniei hitleriste si a Uniunii Sovietice.

Marea Britanie nu a venit in ajutorul Romaniei findca garantia era conditionata de hotarirea acesteia dea lupta, iar ajutorul nici nu fusese formal cerut. In al doilea rind, Londra spera ca inaintarea URSS spre Romania o va aduce in conflict cu Germania, intr-un moment deosebit de critic pentru Anglia.

Teritoriile romanești din Ucraina, smulse de sovietici prin raptul din secolul trecut nu l-au uitat si nu-l vor uita niciodata romanii. "Timpul" nu s-a impăcat niciodată cu cedarea lor iar romanii din Nordul Bucovinei au inceput să fie victime ale conflictului din Est, statul roman nu are o poziție limpede de susținere a intereselor minorității romanești din Ucraina. In politica externă, parcă ne e teamă să invocăm niște drepturi istorice legitime, care ne-au contorsionat destinul incă din anul 1775 și, mai ales, după 1940. Procedăm insă infantil, prefăcandu-ne că suntem receptivi la durerea poporului ucrainean, răvășit de conflictul cu prorușii din Donbas, uitand că statul din nord, după desființarea Uniunii Sovietice din anul 1991, a strans cu maini de oțel atat Bucovina de Nord cat și Ținutul Herța, ca să nu mai vorbim de Bugeac (sudul Republicii Moldova).
Romanii din afara granitelor se simt tot mai izolati si frustati de patria lor mama care dovedeste tot mai accentuat neputinta si dupa accederea in EU. Perspectiva lor devine odata cu scurgera timpului tot mai sumbra in timp ce promisiunile si declaratiile la nivel de stat s-au estompat undeva si-au ramas la nivelul unor sperante. Aceasta provoaca si mai mari frustrari. Drama romanilor din istoricele provincii a fost si este o tragedie a intregului popor roman!

NIMENI NICIODATA ne ne va lua DREPTUL NOSTRU ISTORIC SI ETNIC DE TOTDEAUNA ASUPRA Bucovinei de Nord, Tinutului Hertei, BASARABIEI si Sudul ei.

 

Suna mai mult decat bizar

un Centenar al Unirii cu urmasul lui Ribbentrop,seful Grupului etnic german,pe post de presedinte si cu organizatia horthysta Udmr in parlamentul Romaniei.Dar in plin proces de globalizare ce mai conteaza cum se numeste cel care pastoreste oile.Principalul este sa aiba samar si oile sa-l urmeze in prapastie.

 

si eu care credeam .. cel mai frumos simbol .. ar fi fost:

... "Coloana Infinitului" iesind din "Masa Tacerii" ... "dar ce stim noi?" .. "dansam" in continuare .. "hora infinita" a uitarii, a ignorantei si prostiei :(

 

si imi cer scuze ca trebuie sa "corectez* batrani moldoveni:

... daca nu erau fratii Ardeleni langa noi .. eram ca un "corp fara o mana si fara un picior":)

.. cat despre ciocoiul fanariot de PSD ... cred ca a cam venit timpul sa-i reamintim (asa mai delicat ca intre frati): "...pe aicea nu se trece!..." :)

 

Culorile drapelului Romaniei,

in cifra 1 sunt inversate !
Pentru respectarea acestui simbol al Romaniei , faceti de urgenta corectia necesara ! Obligatoriu !

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor