Ambitiile ministrului Transporturilor: Vrea aducerea caii ferate macar la standardul din 1989

Miercuri, 08 August 2018, ora 21:32
7518 citiri
Ambitiile ministrului Transporturilor: Vrea aducerea caii ferate macar la standardul din 1989
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, spune ca in Romania trenurile merg, uneori, cu viteza cu care se circula pe calea ferata in secolul al nouasprezecelea si ca exista peste 500 de restrictii de viteza.

Ministrul a spus, precizand insa ca o face "de maniera metaforica", faptul ca "aproape ca avem mai multa cale ferata cu restrictii decat cale ferata buna".

" (Trenul - n.r.) merge mai incet, uneori, decat nu in secolul XX, chiar decat in secolul XIX", a spus ministrul Lucian Sova miercuri seara, intr-o emisiune la Romania Tv.

Acesta a spus ca vrea sa aduca sistemul de transport feroviar "macar la standardul din 1989", folosind nu doar fonduri europene, ci si bugetul CFR Infrastructura.

"Toate tarile civilizate investesc in infrastructura de transport feroviar, nu asteapta numai fonduri europene. Noi am fost dependenti in ultimii ani exclusiv de fonduri europene. Eu am promovat ideea si a catorva rezultate apropo si de ultima rectificare bugetara, in sensul de a aloca fonduri pentru modernizarea segmentelor de cale ferata, sau macar aducerea lor la standardul din 1989 prin eliminarea restrictiilor.

Daca puteti sa credeti, desi nu se cunoaste deloc, pentru ca sunt peste 500 de restrictii de viteza astazi pe infrastructura feroviara din Romania. Cu resurse proprii, CFR Infrastructura pana astazi a eliminat 192 de restrictii dedicate unor anumite puncte in care trenul trebuia sa circule cu viteze sub cea normata.

Practic, as putea spune, de maniera metaforica, aproape ca avem mai multa cale ferata cu restrictii decat cale ferata buna. Are capacitatea CFR Infrastructura de a lucra la aceste reparatii cu resurse proprii si in conditiile acestea elimini practic timpii pierduti cu licitatiile si cu contestatiile", a spus Lucian Sova.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Lucian Sova ministru Transporturi CFR 1989 , #ministrul Transporturilor