Ce ii cer lui Orban femeile din PNL pentru a-l sprijini la Primaria Capitalei

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 15:41
6151 citiri
Ce ii cer lui Orban femeile din PNL pentru a-l sprijini la Primaria Capitalei
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu s-a pronuntat, sambata, la Gala Femeilor Liberale, pentru egalitatea de gen in politica si i-a cerut candidatului PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, "un minim 50% pe liste femei".

"Chiar daca avem un candidat barbat la Primaria Capitalei, sa stiti ca iubeste femeile si vreau sa-i cer lui Ludovic Orban, asa cum am facut peste tot in tara asta si catre toti presedintii de filiala am adresat rugamintea, un minim 50% pe liste femei. In momentul in care vom avea egalitate cota de gen, nu o sa mai am nici eu, exclusiv, doamne la cabinetul parlamentar si o sa accept acea cota de 30% barbati", a precizat Gorghiu.

Gorghiu: Eu as vrea o femeie la Primaria Capitalei

Ea a adaugat ca PNL promoveaza implicarea femeilor in politica, pentru rezolvarea problemelor ce tin de demografie, de educatie, de preventia in sanatate.

"PNL promoveaza implicarea femeilor in politica, pentru ca noi credem in mobilizarea tuturor resurselor pentru succesul nostru national. Avem in Parlament doua proiecte care pot schimba politica romaneasca si aceste doua proiecte introduc cotele de gen in legislatia electorala din Romania.

Gorghiu vorbeste despre misoginii din PNL. Cine e barbatul pe care se poate baza

E un model care functioneaza in peste 90 de state, care au reusit sa creasca participarea femeilor in politica si va rog sa o priviti mai mult decat o cauza a femeilor din Romania, o cauza care vizeaza normalul in societatea romaneasca", a subliniat liderul liberal.

Gorghiu si-a exprimat speranta ca PNL va reusi, pana in luna iunie, sa depuna in Parlament un proiect legislativ pentru stoparea declinului demografic din Romania.

Gorghiu vrea mai multa putere pentru organizatiile de tineret si de femei

"Anul 2016 inseamna o populatie pe care Romania o mai avea in 1966. Stim cu totii ca ponderea tinerilor sub 15 ani este de 15 procente astazi, fata de 26 cat erau in 1970. Si atunci va intreb cine va sustine economia pe viitor, cine va plati pensii si salarii in viitoarele zeci de ani, daca declinul demografic continua.

Sunt intrebari la care nu avem voie sa raspundem peste 30 sau 50 de ani. Sunt intrebari pentru care raspunsurile si solutiile trebuie sa vina de astazi, in scopul de a pune capat declinului demografic. Va adresez si eu provocarea de a merge in intampinarea colegilor nostri care incearca sa genereze acest pachet legislativ, pe care eu sper ca PNL va reusi pana in luna iunie sa-l depuna in Parlament", a afirmat copresedintele PNL.

In context, ea s-a referit si la posibilitatea cresterii alocatiilor pentru copii, in momentul in care PNL va fi la guvernare.

"Vom ajunge sa o ducem (alocatia pentru copii - n.red.) pana in 200 de lei, la momentul la care vom avea guvern liberal la Palatul Victoria, vom gandi acele programe care sa permita forme de angajare flexibila pentru familiile cu copii mici. Trebuie sa ne gandim si la milioanele de romani din diaspora. Este important, pentru ca sunt o resursa demografica importanta de care avem obligatia sa tinem cont si sa-i respectam", a mai precizat Gorghiu.

Organizatia Femeilor Liberale a organizat sambata, la Ateneul Roman, Gala Femeilor Liberale, Editia a IV-a, eveniment anual de traditie care celebreaza reusitele doamnelor implicate in viata societatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Orban femei Primaria Capitalei, #Gorghiu Orban candidat femei , #candidat Primaria Capitalei