Editorial: Orban - abstinent, arian, calugar

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 09:06
4195 citiri
Editorial: Orban - abstinent, arian, calugar

Daca in Romania bunului-simt pe care vrea Crin Antonesu sa o construiasca peste astalalta, troglodita, Ludovic Orban e maestru de ceremonii, ma indoiesc ca demersul presedintelui liberal se va incheia cu o victorie.

Sau poate ca exista mai multe definitii, si buna crestere, cuviinta, delicatetea e atunci cand ii spui unuia cu care nu esti de acord ca e alcoolic, tigan si curva. Ca sa para, prin antiteza, ca tu esti abstinent, arian si calugar. Prim-vicele PNL a uitat de drogati, sau poate ca aici, bazinul electoral e indecis, si mai poate fi recuperat. Sau o fi avand informatii domnul Orban ca multi dintre intelectualii declarati sustinatori ai lui Crin Antonescu au obiceiul sa traga pe nas, mai stii?

Insa pe cei care l-au votat odata pe Traian Basescu, au acum niste dileme si sunt publicul-tinta al campaniei anti-prezidentiale, i-a perdut. La cat de fragila este optiunea lor, cat de cumplite indoielile si de adanci intrebarile daca nu cumva seful statului nu este cumva nu un pansament, ci morfina pentru luciditate, nu cred ca atitudinea lui Ludovic Orban a cladit o intentie de vot negativ. Dimpotriva. Oamenii au primit un raspuns: cel care promite o Romanie moderna, unde nesimtitii vor fi trimisi pe tusa, defileaza cu un mitocan.

La putin timp dupa ce Orban a glasuit pentru istorie, Crin Antonescu a incercat sa dreaga efectul: "Tiganii, prostituatele, drogatii, fara a-i asocia, sunt cetateni cu toate drepturile, atata vreme cat nu sunt condamnati in aceasta tara, sunt oameni pe care-i respect, al caror drept de vot il respect si care, in cazul prostituatelor si drogatilor, sunt niste victime, niste oameni in suferinta care trebuie ajutati.

(...) Daca Ludovic Orban a facut o asemenea declaratie, ma distantez de ea, nu o impartasesc. Cred ca e o greseala. Ludovic Orban este un om care din 1990, de cand il cunosc, a actionat in spiritul valorilor liberale, care inseamna tocmai toleranta, drept la diversitate si respectarea principiilor pe care tocmai le-am enuntat. Sunt convins ca si domnul Orban, daca a facut o asemenea afirmatie, a facut-o luat de valul tensiunii si entuziasmelor electorale. Este regretabil si sunt convins ca, daca a facut-o, domnul Orban este primul care o regreta".

Ei bine, tocmai pentru faptul ca il cunoaste din 1990, stie ce-i poate pielea. Orban nu greseste, il ia gura pe dinainte. Sinceritatea sa marturiseste o constiinta plina de frustrari si un intelect modest, care contrasteaza cu imaginea pe care se straduieste Crin Antonescu sa o vanda electoratului.

Ce-i drept, candidatul PNL reuseste si singur sa saboteze alura de cristal. Sambata a declarat la Realitatea ca este in stare sa voteze in turul doi cu Vadim sau Becali, numai sa nu castige Basescu. Asta da Romanie a bunului-simt!

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #Crin Antonescu, #PNL Orban abstinent , #Crin Antonescu