Orban: Dupa Congres foarte multi m-au curtat sa ma duc la PD-L

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 14:49
2797 citiri
Orban: Dupa Congres foarte multi m-au curtat sa ma duc la PD-L

Dupa ce a pierdut alegerile pentru sefia PNL in favoarea actualului presedinte, Crin Antonescu, Ludovic Orban a primit propuneri sa se inscrie in PD-L. Desi l-a deranjat faptul ca Antonescu a "decapitat" organizatiile PNL apropiate lui, Orban a refuzat sa plece de la liberali.

"Dupa Congres foarte multi m-au curtat sa ma duc la PD-L. Foarte multi m-au intrebat daca nu vreau sa trec la Partidul Democrat Liberal si le-am spus ca ma jignesc. Le-am spus ca daca ar fi sa aleg intre calitatea de simplu membru al PNL si cea de presedinte al PD-L, as alege calitatea de simplu membru al Partidului National Liberal", a declarat Ludovic Orban, in cadrul unui interviu acordat Q Magazine.

Fostul ministru al Transporturilor, acum simplu membru al PNL, crede ca este putin probabil ca motiunea de cenzura anuntata de PSD si PNL sa cada Guvernul. "Noi, liberalii, in calitate de membri ai unui partid de opozitie, avem obligatia de a initia o motiune de cenzura pentru ca este evident ca acest Guvern nu este capabil sa scoata Romania din criza", mai afirma Ludovic Orban.

Acesta recunoaste ca nu are o relatie prea buna cu actualul lider al partidului, mai ales dupa ce Antonescu a demis liderii de filiale care l-au sustinut pe Orban la Congres. "Am fost deranjat de masura luata, imediat dupa Congres, de decapitare a unor lideri de organizatii care sunt apropiati mie.(...) Nu poti sa demiti un lider de filiala care a iesit pe locul 4 la nivel national", a mai declarat Orban pentru sursa citata.

Despre conflictul dintre ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si premierul Emil Boc, pe tema pensiilor militarilor, Orban afirma ca Oprea nu si-ar fi permis aceasta pozitie daca nu ar fi avut binecuvantarea lui Traian Basescu.

"Gabriel Oprea este un personaj extrem de disciplinat. Daca nu ar fi fost incurajat de Traian Basescu, nu si-ar fi permis aceasta fronda fata de Emil Boc. In mod evident, Gabriel Oprea a primit binecuvantarea lui Traian Basescu pentru a face nota discordanta fata de politica Guvernului", afirma Orban.

Rugat sa faca o previziune politica pentru urmatoarele luni, fostul vicepresedinte liberal prognozeaza ca PD-L va scadea in sondajele de opinie. "Daca Boc va fi prim ministru la data Congresului PD-L, atunci va fi reales presedinte al PD-L. Daca Boc va fi ales presedinte al PD-L, va fi foarte greu de schimbat din functia de prim-ministru", a opinat Orban.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ludovic Orban PNL, #Ludovic Orban Crin Antonescu, #Ludovic Orban PDL , #Crin Antonescu