Cine l-a turnat pe Orban la DNA si de ce sunt Oancea si Gusa doar martori (Surse)

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 10:18
10960 citiri
Cine l-a turnat pe Orban la DNA si de ce sunt Oancea si Gusa doar martori (Surse)
Foto: Realitatea TV

Ludovic Orban si Lia Olguta Vasilescu au fost denuntati la DNA de acelasi om de afaceri, care are probleme intr-un dosar aflat pe rolul instantelor, sustin surse judiciare.

Este vorba despre Tiberiu Urdareanu, acuzat de DNA ca l-ar fi mituit pe primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, ca sa implementeze sistemul UTI de management al traficului, au declarat sursele judiciare pentru Romania Curata.

Ca sa i se reduca substantial pedeapsa in dosarul Nichita, Tiberiu Urdareanu s-ar fi dus la DNA cu inregistrari in care Ludovic Orban poate fi auzit cum ii cere 50.000 de euro ca sa ii dea lui Sorin Oancea si lui Cozmin Gusa pentru aparitii la B1TV si Realitatea TV in pre-campanie si in campania electorala, scrie Romania Curata.

Juristii spun ca infractiunea de care este acuzat Ludovic Orban si pentru care este pus sub control judiciar s-a consumat in momentul in care el a pretins banii, chiar daca pana la urma nu i-a primit, pentru ca a tot amanat sa se duca sa-i ia de la Urdareanu. La audierile de la DNA, Orban s-a prevalat de dreptul la tacere.

In acest moment, Cozmin Gusa si Sorin Oancea sunt doar martori in dosar pentru ca nu exista alte probe in afara inregistrarii. Ei ar putea primi o alta calitate doar daca Ludovic Orban ar colabora cu anchetatorii, arata sursa citata. Gusa si Oancea au fost audiati, marti, la DNA si au negat vehement ca ar fi cerut sau ca li s-ar fi oferit bani de catre Orban.

Directorul B1 TV, dupa audierea la DNA in dosarul lui Orban: Pare o razbunare intre oameni politici (Video)

Cozmin Gusa si directorul B1 TV, audiati la DNA in dosarul lui Orban UPDATE

La data de 11 aprilie, Ludovic Orban a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru ar fi cerut unui om de afaceri "sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016". Prima solicitare s-ar fi facut pe 1 martie, iar la data de 20 martie 2016 Orban i-ar fi pretins omului de afaceri denuntator suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, al caror nume a fost mentionat. In aceeasi zi, Orban s-a retras din cursa pentru Primaria Capitalei.

Ludovic Orban ramane sub control judiciar

De altfel, denunturile au ajuns o adevarata moda in peisajul infractional din Romania, scrie Adevarul, fie pentru ca acuzatii vor sa beneficieze de ciscumstante atenuante in propriile dosare, fie din razbunare.

Conform sursei citate, cei mai multi denuntatori ajung sa colaboreze cu procurorii DNA dupa ce sunt ei insisi pusi sub acuzare pentru fapte de coruptie si isi dau seama ca risca pedepse cu inchisoarea.

Olguta Vasilescu afla daca va fi arestata: Sunt 3 denuntatori, toti cu dosare. Unul a incercat sa ma agreseze fizic (Video)

Asa s-a intamplat, de exemplu, in cazul fostului presedinte al CJ Buzau Cristinel Bigiu (ex PSD) care l-a denuntat initial si a recunoscut, saptamana trecuta, in instanta ca a primit spaga de la Gabriel Surdu, fost director al RA-APPS, in schimbul unui contract pentru lucrari de canalizare in valoare de aproape 11 milioane de euro. Bigiu mai este cercetat si in alte dosare, fiind condamnat in prima instanta la 5 ani si 2 luni inchisoare pentru luare de mita. Tot el i-a denuntat pe fostul consilier prezidential George Scutaru si pe fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor Dan Motreanu.

Fostul presedinte al CJ Buzau recunoaste: A luat mita de la fostul director RA-APPS

Cele mai celebre denunturi sunt insa cele din dosarul Microsoft, in care denuntatorii Claudiu Florica si Dinu Pescariu au fost scosi de sub urmarire penala desi au dat mita milioane de euro. La randul lor, cei vinovati, printre care Dorin Cocos si Gabriel Sandu, au primit pedepse reduse cu inchisoarea dupa ce au facut denunturi.

Alti patru inculpati au turnat in dosarul Gala Bute, iar Cristi Borcea l-a denuntat pe Neculai Ontanu, aflat acum in arest preventiv.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Urdareanu denuntat Orban, #Gusa Oancea Orban DNA , #DNA