Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Centura de ocolire a Timisoarei va fi extinsa la patru benzi

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 15:38
1824 citiri
Centura de ocolire a Timisoarei va fi extinsa la patru benzi

Lucrarile la centura de ocolire a orasului Timisoara vor fi finalizate la 1 octombrie 2009 iar aceasta va fi extinsa la patru benzi, sustine ministrul Transporturilor Ludovic Orban.

"Au fost necesare unele schimbari, s-au adoptat noi solutii tehnice, cum ar fi introducerea unor lucrari cu piatra sparta, care initial erau prevazute cu balast. Avizarea acestor solutii a durat un pic, dar acum exista toate conditiile pentru ca lucrarile sa aiba un ritm normal.

Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru ca centura sa fie extinsa la patru benzi de circulatie, exista fonduri pentru acest lucru, iar lucrarea va fi terminata cel tarziu in octombrie 2009", a declarat Orban, citat de NewsIn.

Lucrarile la centura de ocolire a Timisoarei, in valoare de 15 milioane de euro, au inceput in 2002 si ar fi trebuit sa fie gata acum patru ani. Contractul cu fostul constructor a fost reziliat la finele lui 2006, dupa ce doar 40 la suta din lucrarile contractate au fost finalizate, blocand finantarea de la Banca Japoneza.

Contractul cu urmatoarea firma care a contractat lucrarile, Efklidis, din Grecia a fost reziliat in 2006 si s-a organizat o noua licitatie pentru executarea lucrarii, noul constructor devenind Romstrade, care are la dispozitie 20 de luni pentru asfaltarea celor 12,6 kilometri de autostrada.

Centura de ocolire a Timisoarei are o lungime de 12 kilometri si are menirea de a elimina din Timisoara traficul greu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#centura, #ocolire, #Timisoara, #lucrari , #ministrul Transporturilor
Comentarii