Orban cere bani pentru autostrazi si metrou

Marti, 08 Iulie 2008, ora 15:20
1545 citiri
Orban cere bani pentru autostrazi si metrou

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat marti ca a solicitat premierului o suplimentare a bugetului cu 600 de milioane de euro pentru realizarea unor obiective importante legate in special de dezvoltarea infrastructurii.

Orban a declarat ca a discutat propunerea de rectificare bugetara atat cu prim-ministrul calin Popescu Tariceanu cat si cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, cu care s-a stabilit ca solicitarea va fi dezbatuta imediat ce presedintele Traian Basescu va semna legea de abilitare a Guvernului de emitere a ordonantelor pe perioada vacantei parlamentare.

Ministrul Transporturilor a precizat ca rectificarea solicitata va fi destinata finantarii unor proiecte ample de investitii in infrastructura rutiera si feroviara. Printre acestea, Orban a amintit Autostrada Bucuresti-Brasov, in special tronsonul Bucuresti-Ploiesti si Autostrada Transilvania. Acesta a mai explicat ca o parte din suma va fi folosita pentru exproprierile de pe coridorul 4 pan-european iar o alta pentru largirea la 4 benzi a actualei centuri a Capitalei.

De asemenea, Orban a anuntat ca sume importante vor fi alocate si pentru metroul bucurestean, in special in investitii pentru tronsnul Nicolae Grigorescu-Soseaua de Centura, 1Mai-Laromet si pentru magistrala nr. 5.

In plus, rectificarea bugetara solicitata de Ministerul Transporturilor va avea in vedere si o alocare suplimentara de subventii pentru CFR Calatori, dar si anumite investitii care se vor face in Capitala pentru fluidizarea traficului.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Ludovic Orban, #suplimentare, #Ministerul Transporturilor, #autostrazi, #rectificare bugetara , #ministrul Transporturilor