Orban se hotaraste saptamana viitoare daca il demite pe Geica

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 20:36
1401 citiri
Orban se hotaraste saptamana viitoare daca il demite pe Geica

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, va lua o decizie privind demiterea directorului general al Autoritatii Aeronautice Civile, Florea Geica, saptamana viitoare, dupa raportul corpului de control, a declarat ministru.

"Astept decizia Corpului de Control care va veni marti sau miercuri si atunci voi hotari daca pe Florea Geica il demit sau nu din functie ", a precizat Orban, pentru NewsIn.

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase, a declarat joi pentru NewsIn ca Florea Geica va fi demis joi din functia de director general al Autoritatii Aeronautice Civile, dar calitatea de pilot nu i-o poate lua Ministerul Transporturilor prin ordin.

"Florea Geica va fi revocat astazi din functia de director general al Autoritatii Aeronautice Civile din Romania, conform art.12, alin.1 litera e din contractul de mandat incheiat intre consiliul de conducere al autoritatii si acesta" a spus Antonel Tanase.

Potrivit secretarului de stat din MT calitatea de pilot nu ii poate fi luata printr-un ordin emis de minister. Dupa finalizarea anchetei incidentului de la Istanbul se va decide ce masura se va da si daca Florea Geica va mai pilota, a precizat Antonel Tanase.

Premierul Tariceanu i-a cerut secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, in sedinta de miercuri a Executivului, sa ia masuri astfel incat directorul Autoritatii Aeronautice Civile, Florea Geica, sa nu mai piloteze si sa nu mai incaseze bani de la Autoritate.

Geica primeste pe langa salariul de director si o pensie a carei valoare se ridica la 30.000 de lei.

In plus, acesta este si propriul sau consilier al Autoritatii Aeronautie Civile, functie pentru care este de asemenea remunerat. El a revenit in fruntea Autoritatii la cateva zile dupa ce a iesit la pensie, printr-un ordin al ministrului transporturilor.

Agentia Nationala de Integritate verifica in prezent veniturile lui Florea Geica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #demitere, #decizie, #Florea Geica, #Corp de Control , #ministrul Transporturilor