Cum vrea PNL sa schimbe votul in diaspora. Orban prezinta deciziile luate azi in BEx

Marti, 25 Iunie 2019, ora 13:49
3618 citiri
Cum vrea PNL sa schimbe votul in diaspora. Orban prezinta deciziile luate azi in BEx
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat, marti, ce proiecte au fost adoptate in sedinta Biroului Executiv al partidului, referitoare la votul in strainatate.

Mai intai, liderul liberalilor a spus ca a fost adoptat proiectul de revizuire a Constitutiei, in urma consultarii populare din 26 mai.

"Sa va spun deciziile de azi. Azi am adoptat proiectul de revizuire a Constitutiei Romaniei, in urma vointei exprimate de cetatenii romani, in cadrul referendumului din 26 mai.

Am adoptat acest proiect in care am introdus, pe langa modificarile care se impun deja ca urmare a referendumului, am introdus si proiectul privind integritatea in exercitarea functiei publice: interdictia de a candida pentru persoane condamnate.

Atat pentru Parlamentul Romaniei, cat si pentru Parlamentul European", a declarat Orban dupa sedinta de marti.

El a mai precizat ca liderii grupurilor parlamentare PNL, Raluca Turcan (deputati) si Florin Citu (senatori), au fost mandatati sa inceapa discutiile cu celelalte grupuri parlamentare din Opozitie, USR, PMP, dar si celelalte care au semnat acordul presedintelui Klaus Iohannis, pentru a opera modificarile constitutionale necesare.

Acordul politic a fost initiat de seful statului dupa consultarile avute cu partidele pe rezultatul referendumului pentru Justitie. Concluzia a fost ca romanii au votat pentru ca valorile europene sa fie imbratisate si in tara noastra, astfel ca, prin acest pact, semnatarii se obliga ca deciziile lor politice sa respecte aceasta vointa a oamenilor.

Iata aici detalii - Iohannis a semnat, de ziua lui, Acordul Politic National, impreuna cu Opozitia: PSD a pierdut primul rand de alegeri dintr-un set mai larg

Votul in strainatate

Orban a adaugat ca tot marti a fost aprobat proiectul cu care se vor prezenta liberalii in Comisia privind votul in diaspora.

"Sustinem introducerea votului prin corespondenta si la alegerile parlamentare, si la prezidentiale. De asemenea, sustinem marirea numarului de zile in care romanii din diaspora pot sa isi exercite dreptul de vot, dar si cresterea numarului de sectii de votare din straintate.

Privind votul prin corespondenta, propunerea noastra este sa se permita acest vot si cetatenilor romani care domiciliaza in Romania si care din motive ce nu tin de vointa lor se afla in alte localitati decat cele in care pot vota", a mai precizat Ludovic Orban.

Precizam ca marti a avut loc sedinta Biroului Executiv al Partidului National Liberal, in cadrul careia s-a decis cine preia sefia PNL Bucuresti: Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban si fost ministru in Guvernul Ciolos.

Iata aici detalii despre sedinta - Un fost ministru din Guvernul Ciolos l-a invins pe Rares Bogdan in cursa pentru sefia PNL Bucuresti. Reactia vedetei TV

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Orban vot diaspora, #Orban PNL vot diaspora , #PNL