Dezbaterile la Codul Fiscal: Partidele se cearta pe consultari. Orban il acuza pe Oprea de plagiat

Joi, 06 August 2015, ora 14:06
2289 citiri
Dezbaterile la Codul Fiscal: Partidele se cearta pe consultari. Orban il acuza pe Oprea de plagiat
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban l-a acuzat pe liderul UNPR Gabriel Oprea ca ii copiaza pe liberali, dupa ce acesta din urma a lansat joi partidelor politice o invitatie la consultari pe tema Codului Fiscal.

"Domnul Oprea uita ca prima formatiune politica care a anuntat discutii serioase cu partidele parlamentare este PNL. Face un plagiat vizand faptul ca cetatenii romani nu sunt atenti la agenda publica. Cei care au initiat deschiderea unei dezbateri importante pentru Romania sunt parlamentarii PNL. Dar cred ca toata lumea stie ca cei care au avut toata deschiderea pentru niste dezbateri in Romania e PNL", a declarat Ludovic Orban, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Primul raspuns favorabil, de la PSD

Liderul liberal a precizat ca primul partid care a raspuns la invitatia PNL a fost PSD, prin vocea presedintelui interimar Liviu Dragnea.

"Opozitia vine cu initiativa de a aduce la negocieri toate partidele politice; se doreste gasirea formulei ideale a noului Cod Fiscal. E un semnal de individualizare a pozitiei celor de la UNPR, in mod evident, dar la oferta facuta de PNL nu e UNPR singurul care a raspuns, sa zicem asa, favorabil.

Primul raspuns a venit din partea presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat ca in masura in care intentiile noastre sunt serioase, este dispus sa se aseze la masa", a detaliat liderul deputatilor liberali.

Acesta a subliniat ca negocierile pe care le propune PNL nu se limiteaza doar la Codul Fiscal, ci iau in discutie si alte teme, cum ar fi Legea salarizarii pe sectorul public sau absorbtia fondurilor europene.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a avut, insa, o reactie optimista la initiativa lui Gabriel Oprea, aratandu-se bucuroasa ca "si alte partide care pun ratiunea si prudenta inaintea entuziasmului".

"Am vazut astazi inca o pozitie favorabila dialogului intre partidele politice, venita din partea UNPR, partid din coalitia de guvernare. Deschiderea la dialog este un semnal foarte bun, o premisa pentru proiecte care vor avea o viata mai lunga decat mandatul unei guvernari. Ma bucur sa vad ca sunt si alte partide care pun ratiunea si prudenta inaintea entuziasmului, cand este vorba despre proiecte majore pentru tara", a scrie pe Facebook Alina Gorghiu.

Gabriel Oprea a propus, joi, consultari intre partidele politice pe tema controversatului Cod Fiscal, inainte de sesiunea parlamentara extraordinara, de la finalul lunii august.

Marea polemica a Codului Fiscal: Ce propune Gabriel Oprea

Vicepremierul a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca "partidele din Romania au declansat o polemica" pe tema Codului Fiscal, astfel ca UNPR a decis "sa lanseze o invitatie de dialog tuturor partidelor politice pentru a incerca obtinerea unei viziuni comune".

Asta in contextul in care, la inceputul acestei saptamani, liberalii au invitat celelalte formatiuni politice la dezbateri pe mai multe teme importante, printre care situatia macoeconomica a Romaniei - inclusiv Codul Fiscal si Legea salarizarii -, aderarea la spatiul Schengen, absorbtia fondurilor europene si pregatirea presedintiei UE in 2019.

"PNL a invitat partidele politice la consultari pe sase teme importante pentru viitorul Romaniei, iar saptamana aceasta am propus ca in data de 17 august sa aiba loc discutiile pe tema macrostabilitatii economice, inculsiv a Codului Fiscal", a aratat Alina Gorghiu.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Orban Oprea plagiat, #Orban Oprea Cod Fiscal, #Orban Oprea consultari, #negocieri partide Cod Fiscal , #PNL
Comentarii
Poza Imanuel
Imanuel
rank 2
Da, bah, Orbane, aici ai dreptate: Gheneralu'shi confirma naravu'...