Ioan Ghise: Candidatura lui Vanghelie il favorizeaza pe Orban

Vineri, 21 Martie 2008, ora 00:43
2070 citiri
Ioan Ghise: Candidatura lui Vanghelie il favorizeaza pe Orban

Eventuala candidatura a social-democratului Marian Vanghelie la functia de primar al Capitalei l-ar favoriza pe candidatul liberal Ludovic Orban pentru ca primarul Capitalei trebuie sa fie o personalitate de anvergura mondiala, si nu un "gospodar", a declarat, joi, deputatul PNL Ioan Ghise la emisiunea "Realitatea zilei", difuzata de Realitatea Tv.

"PNL este favorizat de situatia asta pentru ca domnul Ludovic Orban, cu calificarea specifica domeniului Transporturilor, cu functia pe care o exercita acum, cu experienta de viceprimar, va avea o sansa in plus sa fie preferat de bucuresteni", a spus Ghise.

Totodata, liberalul s-a lansat in atacuri la adresa lui Vanghelie. "Bucurestiul, cu populatia lui, cu anvergura internationala, este mai mare ca multe tari europene care sunt membre ale Uniunii. Ori primarul general al Capitalei nu este un gospodar. El este un politician de anvergura, care trebuie sa aibe viziune si care trebuie sa aiba proiectii de viitor, de maxima cunoastere, intelegere si experienta. Aici nu ne jucam", a atentionat deputatul liberal.

La randul sau, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea i-a luat apararea colegului sau de partid Marian Vanghelie.

"Domnul Videanu era un domn bine imbracat si care vorbea bine si uite ca in 2008 Bucurestiul arata mai rau decat arata in 2004. Vanghelie s-ar putea sa fie modelul castigator in Bucuresti. Cine vrea sa se convinga daca Vanghelie este un primar bun, poate merge in sectorul 5".

"Eu cred ca bucurestenii au nevoie de un primar dinamic, un primar care poate vorbi si cu cel sarac si cu cel bogat, un primar care poate vorbi si cu cel mai sarac cu duhul si cu cel care stie mai multe. Poate vorbi cu toata lumea si are o calitate pe care domnul Videanu n-a avut-o: Vanghelie sta in Bucuresti si traieste in Bucuresti, domnul Videanu a stat foarte mult prin tari straine. Eu cred ca Vanghelie are o sansa importanta: poate dupa 18 ani de zile, bucurestenii s-au saturat de dreapta politica si poate hotarasc sa dea administrarea Bucurestiului stangii politice, reprezentata la aceste alegeri de Marian Vanghelie, in care eu chiar cred", a adaugat Dragnea.

Totodata, social-democratul a explicat si cum stau lucrurile in PSD. "In PSD, ultimul cuvant de spus trebuie sa il aiba organizatia din care faci parte. Sustinerea pe care o are Vanghelie in organizatie nu este o tema de reflectie, este o realitate. Pur si simplu, oamenii din PSD Bucuresti il sustin pe Marian Vanghelie".

Potrivit deputatului PD-L Sorin Paveliu, partidul sau nu-l subestimeaza pe Marian Vanghelie.

"El este un candidat redutabil. Avea un hop de trecut, hopul cel mai greu pe care il are de trecut poate pana luni este sa treaca de partid, mai de parte n-are nevoie, se descurca singur cu organizatia de Bucuresti. Are o dorinta puternica de a deveni primar de Bucuresti, ceea ce conteaza foarte mult si are o putere financiara si posibilitatea de a mobiliza resurse financiare care sunt de invidiat".

"Domnul Vanghelie tine cel putin o parte din partid in mana, este presedintele principalei organizatii, cea de Bucuresti. Este un personaj destul de pitoresc. Domnul Vanghelie va oferi mari emotii celorlalti contracandidati fiindca stie sa penetreze in anumite zone, stie sa capteze atentia si simpatia electoratului. Chiar daca nu va ajunge primarul Capitalei, va ajunge in turul doi si va strica foarte multe socoteli", a declarat si deputatul independent Daniela Buruiana.

Dupa sedinta de la sediul de campanie, liderul formatiunii, Mircea Geoana, a iesit sa spuna ca, cel mai probabil, Marian Vanghelie va candida la Primarie din partea PSD, insa decizia definitiva va fi luata luni in Biroul Permanent National (BPN).

Cel care l-a contrazis primul pe seful de partid a fost vicepresedintele Victor Ponta, care il sustine sus si tare pe Sorin Oprescu, cel mai bine vazut si de electorat si de membrii cu greutate ai partidului, printre care Ion Iliescu si Adrian Nastase.

Vanghelie, care isi doreste demult si cu ardoare functia de edil sef la Bucuresti, a iesit si el sa spuna ca sigur va fi candidatul PSD.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#PSD, #vanghleie, #candiadat, #primarie, #Capitala , #PNL