Liberalii poarta banderole albe in semn de solidaritate cu magistratii

Luni, 04 Martie 2019, ora 16:57
2145 citiri
Liberalii poarta banderole albe in semn de solidaritate cu magistratii
Foto: PNL

Parlamentarii si europarlamentarii din PNL vor purta, luni, banderole albe in semn de solidaritate cu magistratii care protesteaza fata de OUG 7, care modifica din nou legile Justitiei.

"Am recomandat reprezentantilor PNL, in special parlamentarilor, europarlamentarilor, ca astazi sa purtam aceste banderole in semn de solidaritate cu protestul magistratilor impotriva OUG 7, pentru ca astazi va avea loc un protest amplu in foarte multe parchete, in foarte multe judecatorii, tribunale, iar mesajul nostru este unul de solidaritate si de sustinere a revendicarilor legitime ale magistratilor, mai precis abrogarea OUG 7 si desfiintarea acestei Sectii speciale de investigare a infractiunilor realizate de magistrati care a capatat aspectul unui pluton de executie al magistratilor independenti, in care comanda foc o da ministrul Justitiei la ordinul lui Dragnea", a declarat Ludovic Orban, la finalul sedintei de luni a Biroului Executiv al PNL.

Intrebat daca liberalii vor avea si alte actiuni privind magistratii si protestul anuntat de acestia, Orban a spus ca PNL sustine independenta Justitiei si ca va lua cu siguranta masuri impotriva modificarilor aduse la Legile Justitiei.

"Cu siguranta. Am participat, chiar daca nu eu personal, dar foarte multi membri simpatizanti ai PNL, suntem intr-o campanie de informare pentru ca cetatenii romani sa cunoasca despre ce e vorba in OUG 7 si in alte OUG care au fost emise pe sustache de Guvern, iar punctul de vedere al PNL este simplu: noi sustinem independenta Justitiei, functionarea puterii judecatoresti ca o putere de sine statatoare in stat, sustinem accesul liber al cetatenilor la justitie si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani", a adaugat Orban.

Despre OUG 7/2019 a vorbit si deputatul liberal Ionut Stroe, care a anuntat ca, miercuri, va avea loc la Paris sedinta Comisiei de monitorizare a APCE, pe agenda careia se afla solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia pentru redactarea unei opinii in legatura cu OUG 7, OUG 90 si OUG 92.

"Este un semn pozitiv si apreciem in mod evident reactia foarte rapida a partenerilor nostri europeni in legatura cu solicitarea noastra pentru redactarea acestei opinii. Acest lucru demonstreaza fara niciun dubiu ca oficialii europeni si partenerii europeni ai acestei tari inteleg foarte bine gravitatea situatiei generata de adoptarea acestei ordonante, care in mod intentionat induce haos in intregul sistem judiciar. (...) Este nevoie urgenta de corectarea acestei situatii", a afirmat Ionut Stroe, la Parlament.

Vezi si: Scrisoarea PNL prin care cere sesizarea Comisiei de la Venetia pe OUG din Justitie va fi discutata pe 6 martie

DIICOT si magistrati din mai multe judete au protestat zilele acestea in urma emiterii Guvernului a OUG 7/2019.

De asemenea, o parte din actorii Teatrului National Bucuresti a protestat, duminica seara, in fata institutiei, intre acestia numarandu-se Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Marius Manole si Mihai Calin, care au cerut demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si abrogarea OUG 7.

Citeste mai multe informatii despre cei care s-au solidarizat in ultima vreme cu magistratii romani:

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Liberali banderole albe magistrati, #PNL banderole albe magistrati , #PNL